Annons
Annons

Ny vän: Sigge Svamphund – författare och kattlivräddare

Först räddar han livet på en katt, sedan ger han ut en bok! Möt hjältehunden Sigge Svamphund, bloggare, kattlivräddare, svampproffs och nybliven författare till boken Mitt liv som svamphund!

Multibegåvade Sigge är ett strålande exempel på att en dålig start inte behöver betyda att man inte hittar kärlek, lycka och framgång i livet. I boken skriver Sigge om sin hemska barndom, då han som sjuk valp såldes för 50 kr och sedan bytte hem upprepade gånger under sina första år.

Annons

Vill du beställa boken? Skicka ett mail till [email protected]!


Sigge har fotograferat av sin bok. Snart kan vi hålla den i våra händer!


För vattendjuret Sigge är varje sjö en lyxig spa-anläggning…

Men den dag Sigge och matte Helena fann varandra vände allt. Nu lever de i ett lyckligt samboskap med katterna Askur och Freja, och varje dag kan vi läsa om deras härliga vandringar, där Sigge förstås letar svamp men också charmar en och annan hundflicka  🙂


Hittekatten Liv.

Räddar kattliv
Flera gånger har Sigge räckt en hjälpande tass till nödställda katter. Vi har berättat om när han räddade en kattunge som blivit instängd under en trappa. Och för ett par veckor sedan stötte han på en liten hemlös, utmärglad katt som satt på ett järnvägsspår.

Sigge berättar själv om den dramatiska händelsen:

När den såg matte började den jama hjärtskärande som om den ville säja HJÄLP MEJ!!!! Matte strök katten över ryggen och den var så mager att vartenda ben i kroppen kändes. När den lyftes upp så började den spinna och prata, samtidigt som den tryckte sej hårt mot matte.

Trots all kärleksfull omvårdnad stod den lilla kattens liv inte att rädda. Drygt en vecka senare dog hon i mattes armar:

I dag 16.30 så drog Hittekisse Liv sitt sista andetag i famnen på matte. I morse hälsade hon på matte med ett jam och fick frukost. Så kollade vi mina bloggkommentarer. Katten Wikki hade ett så fint namnförslag: Liv.
Var ute på eftermiddagsrunda i hälsovådligt regn. Hemma igen så tog matte upp Liv i famnen eftersom hon jamade efter sällskap. Ett par minuter senare hade hon tagit sitt sista andetag och vandrat över regnbågsbron till världen utan kyla, svält och hunger.

Heder åt dig och matte, Sigge! Ni förlorade kampen, men ni fyllde Livs sista dagar med kärlek!

Trots all dramatik och fortsatt idogt utetassande, så har alltså Sigge – med viss hjälp av matte  🙂  lyckats färdigställa sin bok. Så spinnande det ska bli att läsa din livshistoria, Sigge!

Här är Sigges brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är en bloggande, hårt arbetande svamphund. Är en ädel byracka, sprungen ur border collie och groenendael. När jag inte letar svamp så letar jag fynd, dejtar snygga tikar, umgås med mina katter eller mattes barnbarn människovalparna.
Hälsningar Sigge

Välkommen som Frasses ”officielle” bloggvän, Sigge! 😀

Ha en underbar, kärleksfull helg, kära vänner!

LÄS OCKSÅ

(55)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar