Annons
Annons

Ny vän: Sara – den tjuvaktiga gojan

Sara_lupp_NY

Dagens vän är den trevliga men tjuvaktiga papegojflickan Sara, vars matte är ingen mindre än Allas chefredaktör Gunilla Håkansson. Gunilla har bloggen Håkanssons hörna här på Allas.se och även där finns Sara med på bild!
Sara bor tillsammans med kompisen Madiba, som presenteras i ett särskilt inlägg.

Annons

Här är Saras brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är en tämligen ouppfostrad men trevlig papegoja på ett år som gärna stjäl mat från matte och husses tallrik. Här är det spagetti från husse jag lyckas norpa åt mig mig. Bor i Malmö tillsammans med min kompis Madiba som är en brunhuvad papegoja. Jag gillar att ligga på rygg och leka med saker.
Hälsningar Sara

Från matte Gunilla Håkansson har vi fått värdefull information om Sara och Madiba: 

Både morhuvad och brunhuvad papegoja är från början afrikanska fåglar och nära släkt, men inte så nära att de kan få ungar med varandra.
Båda papegojorna har den egenheten att de i stort sett aldrig är i sin bur. I stället har de fått ett eget rum (tvättrummet) och när vi är hemma flyger de fritt och kommer och sätter sig hos oss i familjen.

Båda vill bli kliade i nacken och under näbben och vill gärna vara med när någon i familjen duschar. Annars badar de i sitt badkar, en stilig glasskål av den kända glasdesignern Vicke Lindstrand…

De älskar fågelfrön, äpplen och annan frukt, men äter också gärna spagetti, kyckling (!) och allt annat som finns på våra tallrikar…

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

4 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar