Annons
Annons

Ny vän: Lure – ingen lättlurad herre…

Lure är en lurig katt. Inte så att han medvetet far med lögner eller går bakom ryggen  på folk. Nej Lure luras bara genom att finnas till. Och det är därför han fått sitt namn…

Lupp_lure-besk_DSC00718 Lure

Jag låter våra vänner, det kräftfiskande paret Roy och Britt, som jag skrev om i går, berätta historien om Lures namn med egna ord:
– Vi hade en katt som hette Moje, säger Britt. Han var vår ögonsten. Så en dag blev Moje överkörd av en bil. Vi var otröstliga.
– Britt fick vara hemma från jobbet, minns Roy.

Annons

Först menade familjen Karlsson att Moje var oersättlig. Men när den värsta sorgen var över insåg de att det blev för tomt. De ville ha en katt i huset. Och så hittade de Lure.
– En exakt kopia av Moje! säger Britt.
– Han lurade oss alltså att tro att han var Moje. Och därför fick han heta Lure, förklarar Roy.

Nu har Lure varit en älskad och aktad medlem i familjen Karlsson i 14 år. En äldre gentleman som gillar att ta det lugnt och uppskattar livets goda. Filmjölk är en favoriträtt.

Bakom sin lite slöa uppsyn döljer Lure ett stort skarpsinne.
– När jag går ut till bilen följer han bara med om jag ska till sjöboden. Hur kan han veta om jag ska dit? säger Britt.

Ett tag trodde Britt att det var morgonrocken. Om hon bara skulle hämta tidningen klädd i morgonrock lyfte Lure knappt på ögonlocket.
Britt beslöt sig för att sätta Lure på prov.
– Jag tog på mig morgonrocken fast jag skulle till sjöboden…
Ett par gånger gick Lure i fällan. Men snart genomskådade han Britts morgonrocksbluff och travade glatt med ut till bilen ändå.
– Katter har nog ett sjätte sinne i alla fall!

Bli vän med Frasse!
Det här är inte bara en blogg utan också en dejtingsajt för djur. Så klicka genast på den lilla rutan här intill, fyll i formuläret och låt ditt husdjur bli vän med Frasse! Eller skicka ett mejl till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar