Annons
Annons

Ny vän: Kidi – dömd att svälta ihjäl när matte räddade honom

Kidi var döende när han kom till matte Raija. Han hade totalt tappat tron på livet. Utmärglad och svag, pälsen i tovor.

Närbild på stilig spräcklig katt

Kidi och hans syskon var dömda att svälta till döds därför att de som borde tagit ansvar för de små kattungarna tyckte att det var ett bekvämt sätt att slippa ta hand om dem. Så grymma kan människor vara…

Annons

Men som tur är finns det även snälla människor, som förstår att en liten katts liv är värt att rädda. Och som inser hur mycket glädje, lojalitet och kärlek den pälsklädde vännen kan skänka. När matte Raija Ravelin blev sambo med Kidi fick hon en vän för livet och nu har Kidi varit en del av familjen i över 16 år  🙂

Du fick ett underbart liv trots din hemska barndom, Kidi!

Spräcklig katt som sover ihoprullad

Här är Kidis brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag kom till min familj utmärglad och  hade tappat tron på livet. Jag skulle dö och därför fick inte jag och mina syskon mat.Min päls var dålig och man kunde räkna benen i min kropp. Min matte säger att hon grät när hon tittade in i mina ögon. Jag hade tappat livsgnistan totalt.
Det tog flera månader innan jag vågade tro på min nya familj. Där bodde även två hundar! Men de blev mina bästisar.Testa att krypa in mellan framtassarna på en lurvig hund – så skööönt. Här blir jag behandlad som en prins.
I början fick jag vara ute i sele. Men sen fick jag börja gå lös. Det visade sig att min bror hade flyttat in i grannhuset! Så ni kan hissa att vi hade roligt ihop!
Sen gick livet sin gilla gång med skogspromenader med matte och hundarna. Nu bor jag i Norrland sen två år och har blivit innekatt med en familj som gör allt för mej. Det räcker så bra att titta ut genom fönstret nu på äldre dar.
Jag tar det lugnt och gör vad jag har lust med. Mycket vila blir det nuförtiden. Men ibland så visar jag människorna här hemma att än är det fart i gubben och klättrar och busar.
Hälsningar Kidi

Varmt välkommen som Frasses vän Kidi! Frasse  får torka bort några tårar med tassen – både han och matte blir väldigt rörda över ditt öde.
Frasse hälsar att han gör svanshonnör för din tapperhet och för din mattes stora hjärta.
Kul att du kommer så bra överens med skällisarna  🙂

Bli vän med Frasse – klicka på den lilla rutan här intill, eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

Gästinlägg:

Stellan och Gloria – hemlösa katter med ett hemskt förflutet

LÄS OCKSÅ

(129)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar