Annons
Annons

Ny vän: Herr Katt ”glömdes” kvar när familjen flyttade…

Familjen tog med sig allt när de flyttade. Utom Herr Katt. Honom ”glömde” de kvar… Men tack vare vår vän Pelles matte har Herr Katt nu hittat en snäll och kärleksfull husse.

Här är Herr Katts brev till Frasse:

Annons

Hej Frasse!
Jag glömdes kvar när min familj flyttade. De tog med sig barnen men inte mig. Ute var det jättekallt och ingen matade mig längre, hemma var dörren stängd och ingen kom fast jag ropade. Försökte länge att hitta nån som ville ge mig mat, men de blev nog rädda eller nåt. Sen hittade jag ett hus där det fanns margarin utsatt till fåglarna. Det åt jag, och smakade på det andra också. Lite bröd, äpple och frön. Sen var där en människa som sa att det där kan du väl inte äta, så jag gick min väg. Och smög dit för mera margarin sen. Nån dag senare frågade den där människan om jag var hungrig. Jaaamm, jääättehungrig sa jag.
Hon gick och efter ett tag kom hon tillbaka med mat till mig. Så jag åt och åt, tills hon sa att du får ont i magen om du får mer. Sen satte hon ut en matta under trappan och torrisar. Efter några dagar, när hon satte ut mera mat så smög jag bara in i huset.
Ja, sen letade hon och letade men ingen ville ha mig av de som sett mig runt om men nån sa att det var den där familjen som flyttat som rått om mig.
Polisen ville inte ha mig, och ingen svarade på alla lappar heller. Människan såg att jag var rädd för en massa saker och fick mig trygg.
Och sen hittade hon en husse åt mig! Jag har det jättebra nu och får hälsa på människan ibland, när husse åker bort.
Hälsningar Herr Katt

I bloggen Bomans kassar kan ni läsa om hur det var, då i början.

Och i bloggen Pelle Pressar skriver Människan som räddade Herr Katt om sitt liv med vår kompis Pelle 🙂

Välkommen som Frasses vän, Herr Katt! 😀

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(83)
(0)

23 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar