Annons
Annons

Ny vän: Hemlöse Julle fann lyckan i en storfamilj

Det är inte vi som väljer katterna, det är de som väljer oss. Här är ett av de många bevisen på att det är så det förhåller sig:

”Julle kom till oss en juldag för några år sedan. Han klev in genom dörren, strök sig runt benen på vår hund, satte sig i kattlådan och kissade, gick in i matrummet och hoppade upp i soffan – och blev kvar. Trots efterforskningar kunde vi inte hitta någon ägare – Julle hade valt oss.”

Annons

Det skriver Margareta, matte till Frasses nye vän Julle, i ett tillägg till Julles eget brev. Och Julle fick han såklart heta, eftersom han kom på juldagen 🙂

Här är Julles brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag heter Julle och är en huskatt på snart fem år. Här är min historia:
Efter att ha varit husvill ett bra tag hittade jag en vedbod på landet utanför Karlshamn och där stod det torrfoder för katter som jag slukade. Min matte upptäckte mig där och jag följde efter henne in i köket. Där fanns colliehanen Othello, tyvärr borta nu, som jag märkte gillade katter, så jag strök mig runt hans ben. Jag hittade också kattlådan och kissade. Sen gick jag in i matrummet och hoppade upp i soffan och upptäckte att det var skönt att ligga där. Jag bestämde mig för att stanna i denna familj som redan hade två andra katter.
Ingen vet varifrån jag kom och ingen har letat efter mig men nu har jag det bra. Nu har jag fått en ny kattkompis som heter Signe och en ny hund förutom Othello, som heter Ginnis. Ginnis är lite ivrig så jag undviker honom än så länge.
Hälsningar Julle

Här ser vi Signe, en av Julles kompisar 🙂

Och den spanska vattenhunden Ginnis, som är lite för livlig för Julles smak 🙂

Välkommen som Frasses vän, Julle! Frasse hälsar att du fattade ett jamarbra beslut den juldagen när du tassade in till Margareta och  blev en i den glada skaran av fyrbeningar. Han förstår fullkomligt din försiktighet i umgänget med Ginnis – skällisar har en förmåga att stirra runt i onödan ibland 🙂 De menar ju inget illa, men ändå 🙂

Tassnot: Ginnis och Margareta har också en blogg tillsammans. Tassa in på Ginnis blogg och hälsa på! 😀

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

19 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar