Annons
Annons

Ny vän: Findus var hemlös – nu är han kung i familjen

Som liten blev han utkastad från sitt hem. Men han fick ett nytt och nu är han familjens överhuvud. Eller…? När man som Findus Hilmersson bor ihop med två tuffa, pälsklädda systrar, kan det vara ganska kämpigt att behålla sin maktposition 🙂

Annons

 

Findus är tolv år gammal och ”farsa” till Kajsa och Felicia, som redan är vän med Frasse. Under årens lopp har han hunnit vara med om en hel del…

Här är Findus brev om sitt innehållsrika liv:

Hej Frasse!
Jag är stor, stark och vacker. Pratar gärna och mycket. Hur ska man annars få matte att förstå vad man vill?
Men även jag har känslor. Två gånger har jag träffat på elaka katter som slagit mig. Då blir man deppig… Men då har matte och husse tagit med mig till veterinären som stuckit mig och aptiten och livslusten har återvänt. De älskar mig.
Som liten blev jag utslängd. Letade då upp en bra husse som lät mig flytta in. Sedan fann jag en bra matte som lät mig slabba i badkaret så mycket jag ville och serverade läcker mat.
Jag fick dem att flytta ihop för man orkar ju inte tassa mellan två hem i längden!  Matte hade redan två småkillar Alex och Felix. De behövde en farsa som lärde dem allt en katt behöver veta. Farsan Findus tog sig an uppgiften. Nu är de tyvärr borta båda två. Saknar dem mycket.
Istället har det flyttat in två småbrudar. De är inte så smarta som jag förstås men de är söta och duktiga på att klättra i träd!
Hälsningar Findus

Matte Elisabet tillägger:
Vi har otaliga historier om Findus:
– När han räddade liten katt som inte vågade gå ner från det höga trädet.
– När han gick fot.
– När han räddade lille Felix som utmanat en stor katt.
– När han pratar.
Den grabben är och förblir länge till ett nöje att leva med!

Tack för att du vill vara vän med Frasse Findus! Frasse hälsar att du verkar vara en cool katt och att han förstår att du vill vara herre på täppan 🙂

Snart får ni träffa Kajsa också!

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

8 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar