Annons
Annons

Ny vän: Bloggvärlden var skakad – skulle Basco överleva?

Det började med en trasig tand och slutade i en mardröm. När veterinärerna började prata om obotlig sjukdom var matte Jonna nära att ge upp. Men det var definitivt inte hennes charmiga och envisa hittekatt Basco!

Annons

 

För ett par veckor sedan var hela bloggvärlden i uppståndelse för vår bloggvän Bascos skull. Inlägg och kommentarer flödade, katten Sippos husse startade Facebookgruppen Vi tänker på dig Basco – alla ville vi stötta vår charmige kompis och hans familj som helt oväntat hamnade i en mardrömslik situation. Skulle Basco överleva eller inte?

 

Allt började med att Basco fick tassa till veterinären på grund av en trasig tand som blivit infekterad. Tanden togs bort men i stället för att återgå till sitt vanliga energiska, lekfulla och MYCKET envisa jag, blev Basco hängig och svag, tappade aptiten och fick tidvis hög feber.

Hemma igen!

Någon form av infektion, trodde veterinärerna. Men vilken? Basco åkte in och ut på sjukhuset, matte var i upplösningstillstånd. Så föll slaget. Veterinärerna varnade för att Basco kunde ha drabbats av den dödliga sjukdomen FIP. Så här skriver matte om sitt samtal med veterinären:
Han börjar prata om en virussjukdom som heter FIP. Har aldrig hört talas om den tidigare. Vissa symtom stämmer in, andra inte. Är dödlig och kan egentligen bara påvisas vid en obduktion. Dom vill behålla honom ett tag till.

Detta skrev matte den 23 mars. Sedan följer inlägg med rubriken Vet inte hur länge vi orkar och Sitter med gråten i halsen.

Men så den 26 mars skriver matte: Har vinden vänt? Och tre dagar senare skriver Basco själv – bara en sån sak 😀
Idag har matte förklarat mig officiellt frisk, så frisk man nu kan vara utan en diagnos och behandlad med meducin, men, när jag för första gången på flera veckor hoppade upp på diskbänken och krävde min morgonost så kunde hon bara konstatera att jag är tillbaka.

Vi kommer nog aldrig att få veta exakt vad som hände Basco. Och han är fortfarande under veterinärtillsyn. Men det viktigaste är att han är sitt gamla glada, envisa jag igen! Vi är så glada för din skull Basco!

Här är Bascos brev till Frasse:

Hej Frasse!
Är en envis, envis och åter envis grabb på snart två år. Skavaraförstpåallt och då menar jag ALLT. Men är också enligt matte en av de charmigaste katter hon mött. Bor med matte och husse och fem hel- och halvsyskon. Alla vi är hittekatter. Jag själv, syrran Harissa och brorsan Sambal och halvsyrran Arwen kommer från Stockholms Katthem. Har så mycket energi och leklust så ingen annan pallar med. Ett stort matvrak och ett stort hjärta. Jag vill gärna vara din vän.
Till sist: Jag vill bara säga ett stort TACK! för allt stöd jag fått. Ni är ovärderliga.
Hälsningar Basco

Välkommen som Frasses vän Basco! Frasse hälsar att han själv nyligen varit sjuk så han vet hur det känns att vara stammis hos vettisen. Han jamar också att du ska tassa lite lugnt ett tag till – han hörde om ditt fall från klätterställningen

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar