Annons
Annons

Ny vän: Bamse sattes ut i skogen för att dö

Han sattes ut i skogen och höll på att svälta ihjäl. I absolut sista sekunden räddades han av en godhjärtad människa. Idag lever Bamse ett tryggt och lyckligt liv med sin bloggande matte Ann.

katten Bamse

I dag är Bamse cirka ett år och åtta månader men på bilden är han ännu en ungkatt. Så skönt att ligga och smälta maten på en mjuk fäll efter den hemska tiden i skogen…

Annons

Här är Bamses brev till Frasse:

Hejhopp Frasse!
Vilken trevlig blogg du och din matte har den gillar jag. Min matte har också en blogg – Gummans Trädgård – där du kan läsa om när jag kom till henne. Min förra matte var en riktig grym typ som släppte av mig i skogen när hon inte ville ha mig längre.
Där jag fick frysa och svälta i flera veckor. Hittade till slut Sara som gav mig mat. Tyvärr hade hon inte möjlighet att behålla mig, så hon gick runt i stugorna och frågade om någon kunde hysa mig. Min nya matte Ann svarade genast ”javisst!”.
Här trivs jag och känner mig hemma. Varmt och gott samt underbar mat i mängder, åt i tre dagar innan jag kände mig riktigt mätt.
Sedan blev jag sjuk, en dum infektion i luftrören och öronen, rosslade, hostade och var klen och matt. Ville inte ha mat alls, matte fixade gräddvatten som jag var tvungen att dricka.
Nu är jag pigg igen. Det bästa med min nya matte är att hon inte slänger ut mig nu när det är så kallt. Jag trivs bäst inne på fårfällen.
Frasse och Gunilla ha det bara gott så hörs vi igen!
Hälsningar Bamse

Välkommen som Frasses vän, Bamse! Frasse hälsar att han blir alldeles darrig i morrhåren när han tänker på dig, övergiven, skräckslagen och utsvulten i skogen. Vilken tur att du hittade en så fin matte att ta tass om! 🙂
Matte instämmer förstås med Frasse och vill tillägga att din mattes blogg är så otroligt fin. Vilka underbara bilder!

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar