Annons
Annons

Ny vän: Alfons har fått smak för Allas

Varför är det bara Allas som får katten Alfons snålvatten att rinna? Den frågar sig matte Inger efter att otaliga gånger sett Alfons lystet kasta sig över vår tidning.


All(as)-ätaren Alfons till vänster, tillsammans med sina kompisar Beata och Benjamin.

Annons

Vi kan bara gissa men kan det vara så att våra deliKATTa matrecept och läckra bilder lockar? Bara Alfons vet svaret men vi är väldigt glada över att han uppsKATTar Allas!

Här är Alfons – eller rättare sagt matte Ingers – brev till Frasse:

Hej Frasse!
Vi har tre Devon Rex katter. Den som detta handlar om är Alfons. Han är nämligen väldigt förtjust i Allas. Han kan förstås inte läsa, men slickar glatt på tidningen när han får tillfälle. En dag när vi kom hem och tidningen hade kommit i brevlådan var nästan hela baksidan uppäten! Vad kan det vara som är så gott? Det är bara Allas som faller honom i smaken.
Alfons är tolv år,  hans mamma Beata 14, och Benjamin, som Beata är mormor till, är nio år.
Alfons är den som sammankallar när det är dags för mat, tror nästan att han kan klockan. Säger vi ordet fisk, blir det ”konsert”. Kokt fisk och tonfisk är favoriter förutom torrfoder.
Beata ”the old lady” hör dåligt. Hon tittar hela tiden att man kommer med när hon vill något. Hon ser till att vitaminer och godis serveras efter kvällsmålet.
Benjamin håller oss gärna sällskap om vi tittar på TV.
Lekandet har väl avtagit lite med åren men det händer att de hämtar en boll eller en papperstuss som de rusar omkring med , även nattetid… Och alla tre älskar att ligga och njuta i solen!
Hälsningar matte Inger

Hör gärna av dig om du får veta något mer om anledningen till Alfons stora Allas-intresse, Inger 🙂

Välkommen som Frasses vän, Alfons! Och vi räknar förstås även Beata och Benjamin som våra vänner  😀

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

Vi hoppas att ni alla får en fin helg – och må solen låta åtminstone några strålar falla över oss alla 😀

LÄS OCKSÅ

(27)
(0)

18 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar