Annons
Annons

Ny succé på Cypern – och ett stort ögonblick för Klara!

Det största ögonblicket av alla inträffade den allra sista värmedallrande dagen av vår Cypernsemester. Studera bilderna av badflickan Klara så förstår ni vad jag menar 🙂

Det är något som saknas på bilden ovan… Javisst, flytkuddarna! Sista dagen klarade sig Klara utan dem – för hon hade lärt sig SIMMA!

Annons

Ok, hon är inte ett medaljhopp i OS än, men hon kan hålla sig flytande och ta sig framåt, även om hon måste kämpa hårt för varje centimeter 🙂


Inte lätt att gå ombord på en krokodil… 🙂

Med denna stora nyhet vederbörligen meddelad övergår jag till att rapportera om lite mindre, men ändå betydelsefulla händelser under denna vår tredje vistelse på Althea Beach i Fig Tree BayCypern.


Få se nu… vilken solskyddsfaktor ska jag ha i dag…? En av de mest brännande frågorna under semestern 🙂

Jag slog huvudet i olika parasoller sammanlagt åtta gånger. Dock inte på väg upp ur solstolen, utan när jag kryssade mellan andras solstolar på väg till och från poolen. Ådrog mig faktiskt en liten skada i form av en ömmande bula på skulten.

Särbons vader vägrade som vanligt anta någon som helst brun nyans. Fenomenet har nu fått det officiella namnet ”Vita vader-syndromet”.


Första middagen – åh, så förväntansfulla vi är!

Kim och jag fick konstiga smärtor i käkarna och kom fram till att det berodde på allt tuggande av den sanslöst goda maten.

Klara for runt som en duracellkanin, åt enorma mängder mat och glass och kunde endast med svårighet övertalas att sova en stund varje natt. Var såklart med i Bamseklubben även denna gång 🙂

– Kalle var som vanligt förste krokodiluppblåsare.

Kalles flickvän Tina fyllde år på tisdagen och firades med champagne, samt förärades en ursnygg klocka av fästmannen.


Klädda för födelsedagskalas!

Annars hände det inte så mycket mer än att vi solade, badade, åt och NJÖT!

Särbon, jag och Kalle stortrivdes på Althea Beach redan första gången vi var där 2004. 2011 återvände vi, nu även med bonusdottern Kim och energiknippet Klara, och noterade flera förbättringar av det vinnande konceptet. I år var alltså även sonens flickvän Tina med, och vi kunde bara konstatera att man lyckats dra det hela ännu ett varv och blivit ÄNNU bättre!

Jag listar:

– Maten. Vi har all inclusive, har alltså betalt ett engångspris för att kunna äta och dricka vad vi vill hela veckan utan att behöva tänka på kostnaden. Åh, detta gyllene armband som är Sesam öppna dig till restaurang, poolbar och bar, med allt vad de kan erbjuda! Varje kväll serveras en makalös buffé på olika teman, med massor av rätter som man bara MÅSTE testa!

– Servicen. Det är fullblodsproffs i farten, full koll, glimten i ögat och med den där förmågan att få en att känna sig som världens VIP-gäst. Stort, med tanke på de många gäster som bänkar sig till måltiderna.


En applåd för de proffsiga artisterna som bjöd oss på underbar musik och underhållning. Från vänster: Michelle Andersson, Cecilia Andersson, Felix Hvit, Hazel Crimmins och Sofie Bergmark.


Klara fick som vanligt kändisfrossa – här med artisten Michelle.

Underhållningen. Liksom förra gången var det show fem kvällar av sju, först en för barnen, sedan en mer vuxenorienterad. Veckan inleddes med en 80-talsshow som var så fantastisk att jag blev liksom bedövad i handflatorna av allt applåderande. Men så är det också utbildade musikalartister i farten, klart det blir bra! Vi tackar de proffsiga artisterna och produktionsbolaget 2 Entertain!


Bamse och hans kompisar var såklart på plats.

Nya poolen. Eftersom den jättestora ”huvudpoolen” övertagits av barnen, som vägrar nöja sig med den lilla barnbassängen, så har man nu byggt en ny pool lite mer avsides, som kallas Lugna poolen. Där kan man njuta ett stilla dopp och simma några längder utan att ständigt krocka med uppblåsbara krokodiler och vattengympare.


Lugna poolen kunde inte längre göra skäl för sitt namn när den outtröttligt energiska Klara dök i  🙂


Dags att resa hem – alltid lika vemodigt… 

Tack alla på Althea Beach och Fritidsresor (nu Tui), för en veckas proffsig och vänlig totalompyssling!

Den stora frågan är nu: Hur ska jag klara mig på egen hand i livet efter detta?

LÄS OCKSÅ

(118)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar