Annons
Annons

Nu är man känd i Amerikatt också!

Särbon och matte hade två Hemliga gäster i lördags. En viss språkförbistring kunde märkas men vad gör det när viljan är god och trivsel råder?

– Frasse, jag är tvungen att tala engelska hela kvällen, för en av gästerna är amerikan! sa matte innan hon gav sig i väg till särbon. Håll tassarna för mig!
Mjau, vilken tur att man är katt och slipper den typen av problem. Vi kan jama med varandra vilket land vi än kommer från 🙂
Men det gick bra, med lite god vilja från alla håll, berättade matte när hon kom hem mitt i natten.
– Och blogg heter likadant på engelska! Nu vet amerikanen allt om oss och alla våra vänner här på bloggen!

Annons

Hm, hoppas han visade vederbörlig entusiasm…
– Det gjorde han! Han sa it sounds very nice – det betyder ”det låter jättetrevligt”. Men när jag var som bäst igång avbröt särbon oss och sa att ”gästen kanske vill tala om något annat än Frasse”….
Hm igen, ganska oartigt, tycker jag… Men kul ändå – nu är man alltså känd i Amerikatt också 😀

Själv har jag tagit det lugnt i helgen. Inget utetassande, bortsett från korta trappbesök, men däremot en hel del fågelspaning. Matte har hängt upp talgbollar utanför köksfönstret – tips från kattbeteenderådgivare Helena Johansson –  och det är så spinnande att sitta och spana på de små läckra fjäderkotletterna.

En trevlig hobby, fågelspaning. Ett intresse som man verkligen kan bli uppslukad av. Det sitter nog i generna, det där fågelvurmandet… 🙂

Men jag spanar bara in småväxta fåglar – minns ju med fasa måsarna…. Och i den lilla filmen nedan kan ni se hur det kan gå när man låter stora flygfän komma en för nära inpå livet. Vi tackar vår mattes arbetskamrat Ulla och vår bloggkompis Johanna för det fängslande klippet!

Till sist vill matte säga att hon tycker att det är så tråkigt att Lasse Brandeby är död. Hon gillade både Lasse och hans alter ego Kurt Olsson skarpt. Här ser vi honom framföra Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini med Damorkestern. Vila i frid, Lasse.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

21 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar