Annons
Annons

När nöden är som störst har vi tak över huvudet

Det här är kanske inte ett riktigt passande ämne att skriva om i bloggen. Men för mig är det så pass viktigt att jag bara måste få ta upp det!

Katten-Tasse-lada

Eller rättare jamat – det är viktigt för OSS! För det är inte bara jag, Tasse, som påverkas, utan även Simba.

Annons

Men så kom fram med det då, tänker ni nu! Och det ska jag göra:

Jag och Simba har fått ett TAK över vår toalåda! Fram till för några dagar sedan var vår låda en låda, punkt slut. Vi tassade upp i den, gjorde vad vi skulle, och vem som helst som kom in på toan kunde se vad vi höll på med. Det gjorde inte oss någonting, men matte tröttnade på att ha grus över hela badrumsgolvet varje dag.

Katten-Tasse-lada3

– Det är dags att sätta på taket, sa hon en dag.

Och så gjorde hon det!
– Nu slipper jag sopa upp grus stup i kvarten. Och ni får vara lite i fred.

Vi var lite fundersamma i början. Skulle vi tassa in i det där mörka hålet? Var det inte lite otäckt? Men nyfinkenheten tog över, och när vi väl hade invigt vårt nya lilla toahem så trivdes vi som fisken i vattnet 

Varför var då inte locket på från början? undrade vi. Matte förklarade:
– Jag tyckte att när ni var så små och nyinflyttade så skulle ni ha fri sikt även när ni var på lådan. Men nu är ni större och mer hemtama. Då kan ni också lättare se fördelarna med att ha ett privatliv.

Katten-Frasse-lada
Matte blev så glad när Frasse började gå på lådan igen efter sitt urinstopp

Vi jamar helt med matte. Det var skönt med fritt blås i början, men nu vill vi absolut inte vara utan vårt tak! Inte minst för att vi har ärvt lådan av vår store företassare Frasse, och han var väldigt glad för sitt tak. Här ovan kan ni se en bild på Frasse med sin kära låda

LÄS OCKSÅ

(62)
(0)

19 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar