Annons
Annons

Nåde den som vågar klaga på min vikt!

Har du inte lagt på dig lite? En fråga som kan leda till sammanbrott. Eller till ett ilsket utbrott, beroende på personlighet. Det där med vikt är en känslig fråga…

Men bara för oss människor. Det är bara vi som frossar i program som Biggest loser, och Världens fetaste man. Bara vi tvåbenta som ängsligt vrider oss framför spegeln, bara vi pälslösa som antingen väger oss femtielva gånger om dagen eller i desperation kastar vågen i soptunnan.

Annons

Våra husdjur är mycket förståndigare. De gillar sig själva. Hur de än ser ut. Vad de än väger.

Därför är det husse och jag som ständigt rycker ut till Frasses försvar när någon är oförskämd nog att kommentera hans kroppshydda (vi slutade förresten väga honom för länge sen…)

 

När någon säger ”han måste ha god aptit” med det där förargliga tonfallet, går vi genast till attack. ”Han är INTE tjock, han är stor och ståtlig! Se så höga ben han har! Om han hade varit smalare skulle han sett utmärglad ut. Hans pappa var också stor, titta här!”

Och någonstans där, när vi börjar bläddra i fotoalbumen för att visa bilder på Frasses pappa, brukar folk ge upp. Börja tala om vädret. Om repo-räntan (vad ÄR repo-ränta för nåt??). Om städning, om situationen i Långbortistan – om vad som helst utom Frasses vikt.

Nästa gång de träffar Frasse säger de: ”Han är en väldigt VÄLBYGGD katt!”

Då nickar husse och jag belåtet och ger Frasse stolta ögonkast.
Men Frasse märker inte hur vi kämpar för hans ära. Han blickar lika vänligt på besökarna vare sig de hånar eller berömmer. Sedan går han fram till sin matskål och jamar uppfordrande.
Men visst är det konstigt – på den översta bilden ser Frasse jättesmal ut och på den nedre… inte fullt så smal. Vilken av dem är mest rättvisande? Äsch, strunt i det, det gör ju Frasse!

Här är ett träningsredskap som kanske även den motvillige motionären Frasse skulle gilla!

httpv://www.youtube.com/watch?v=n4LwJnuPVbY

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

6 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar