Annons
Annons

Medicinen har biverkningar men det ger jag katten i!

Det finns en del obehagliga biverkningar med den medicin jag tar. Matte upptäckte det när hon läste den där lappen som alltid följer med pillerförpackningen.

Grå katt med vit nos och vita tassar

Jag tar en vätskedrivande medicin som heter Furix. Den ska hindra vatten från att samlas i kroppen. Framför allt ska den hindra vätskan från att samlas i mina lungor, för annars är det risk att jag får andningsproblem igen.

Annons

Katten Frasse närbild

– Och vi vill INTE se dig andas med öppen mun som en hund fler gånger, säger matte bestämt.

Nej, inte katten tänker jag tillåta den där hjärtsjukdomen, HCM eller vad den heter, komma tillbaka! Så jag äter snällt min medicin. Och biverkningarna tror jag att jag med gott samvete kan strunta i.

Hör här vilka följder min medicinering kan få:

* Jag kan bli lite yr, och det kan påverka min körförmåga. Jag är själv ansvarig för att bedöma om jag är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbeten som kräver särskild uppmärksamhet.

* Jag bör inte bli gravid. Risk finns att fostret påverkas.

* Jag bör heller inte amma.

* Jag bör avstå från att äta lakrits, eftersom det kan minska effekten av medicinen.

Visst kan jag ge katten i dessa bieffekter? 🙂 Liksom matte tillhör jag dem som inte är betrodda med körkort, jag är inte gravid och har inga barn. Och jag tycker lakrits smakar förfärligt. Så jag kan inte jama att sidoeffekterna hindrar mig i mitt vardagsliv.

Gråvit katt på matta

Annars kan jag rapportera att jag fortfarande mår bra! 😀 Jag är lite dämpad, lite loj, och ibland hostar jag till, vilket gör matte mycket orolig. Men totalt sett verkar det som om jag har återhämtat mig riktigt bra från min sjukdomsattack.

Vill be om ursäkt för att vi är lite glesa med inläggen, men det har ju varit ganska turbulent den senaste tiden, så matte och jag har bestämt att vi ska ta det lugnt och inte stressa för att hinna med allt. Hoppas ni förstår ♥

Om vi inte hörs i morgon, så är matte ledig på fredag, så då hörs vi nästa vecka igen! 😀

Många kramar och tassklappar till er alla – vad gjorde vi utan ert stöd och er omtanke! ♥

LÄS OCKSÅ

(170)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar