Annons
Annons

Matte rymmer och jag flyr fältet – vilken helg!

Efter gårdagens omtumlande händelse är den stora frågan inför helgen: Ska man klara av att ta sig utanför hemmets dörr? Eller är det lika bra att ge upp direkt och lägga sig till rätta i fönsterkarmen eller favoritlådan?

Annons

Gråvit hankatt vid buske

Håhåjajam, det tar på krafterna för en åldrande katt att bli bjuden på fest stup i kvarten. I går var det vännen katten Mistor Helmer som ställde till kalas på sin facebook-sida. Och vilket party det blev! Ni får en tassvisning om stämningen av bilderna nedan…  😀 Tack för en alldeles underbar fest, käre Mistor!

Roliga katter i party-hattar

Fin norsk skogskatt hane
Kvällens värd: Mistor Helmer, den lilla fina katten med det stora hjärtat…

Katter som dansar

Så det blir nog en lugn helg för min del. Som jamat, kanske jag tassar ut en liten sväng men annars blir det mest slappande och fågelskådning.

Katt rädd för dammvippa

Matte, å andra sidan, har vilda planer. Ni kanske inte tycker att städning är särskilt omskakande, men när matte släpar fram snabeldraken och dammvippan känner man hur hela hemmet vibrerar av undertryckt ilska och frustration. Från både matte och katt – fast av olika skäl: Matte hatar att städa och jag hatar snabeldraken 🙂 Så när den dyker upp flyr jag fältet och tassar in i garderoben direkt!

Och inte nog med detta: På söndag planerar matte att rymma!
– Vi ska åka till Kåseberga, där jag tilbringade min barndoms somrar, sa matte till sin intet ont anande katt efter ett till synes harmlöst telefonsamtal med mormor.

Så på söndag blir jag Den övergivna katten… Om det inte regnar! Men jag är en så storsint katt att jag hoppas det blir en strålande solskensdag. Att matte har lovat att bulla upp massor av deliKATTesser innan hon ger sig i väg har självklart inte ett dugg med min osjälviskhet att göra… 🙂

Till sist: En liten film, som visar hur en hund lägger tassarna på en sovande kattkompis filt… 🙂

Ha en underbar helg, kära vänner! 😀

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

11 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar