Annons
Annons

Matte övergav mig för en man från Australien…

Först övergav hon mig för en man från Australien. Fick försmäkta ensam hela lördagskvällen. Sedan visar det sig att hon tänker rymma i kväll också! Vad har flugit i min annars så hemkära matte?


Nick, Hanna, Staffan och Kim väntar på att få hugga in på läckerheterna.

Annons

Vad nu, har matte dumpat särbon? undrar ni. Mjaaam, kanske inte riktigt ..så… men JAG känner mig dumpad!


…medan jag försmäktar i min ensamhet… Fast matte fick rester med sig hem 🙂

Så här var det:
I lördags hade särbon – och delvis matte  🙂 bjudit särbons dotter Kim, på middag. Inget ovanligt, men denna gång hade hon en långväga gäst med sig. När Kim och hennes kompis Hanna var i Australien för några år sedan, lärde de känna en gladlynt och charmig australiensare vid namn Nick. Denne Nick är nu i färd med att genomföra sitt livs drömresa – en tremånaderstripp i Europa. Sjävklart ville han träffa de två tjejerna när han var i Sverige och Malmö! 😀


Särbons lammbog smälte i munnen… Serverades med rödvinssky och läckra tillbehör.

Senare tittade även kompisen Carolina in, och enligt matte blev det en jamarlyckad kväll. Som så många australiensare är Nick lättpratad och totalt chosefri, och som matte sa efteråt – när alla pratar i munnen på varandra är det ingen som märker att engelskan är lite knackig ibland 🙂

Nick hade bland annat med sig en handduk med en karta över Australien – eller Mjaustralien som mina kompisar Maurice och Kajsa tycker att det ska heta 🙂 Och NU fick matte skämmas, för hon visste inte var Brisbane, Nicks hemstad, låg. Skam till jamandes hade hon till och med svårt att placera Sydney och huvudstaden, som är… Vet ni vad den heter? Och var städerna ligger? Svar längst ner i inlägget!

– Fy, så pinsamt… Men Australien ligger ju så förfärligt långt bort…

Jag tröstade matte med att jag inte ens visste att Australien fanns innan hon berättade det för mig.

En jamartrevlig kväll… för MATTE, alltså. Själv väntade jag som vanligt troget vid dörren när hon behagade komma hem mitt i natten.

Och i kväll blir det alltså samma visa.
– Men det är stor konsert med husse och hans band i Furuboda, Frasse! Nog förstår du att en mor måste närvara vid detta högtidliga tillfälle.
– Visst, jag förstår. Vad annat är vi katter till för, utom att ge våra mattar sympati, förståelse, villkorslös kärlek…

Matte tröstade mig med att berätta att hon tagit ledigt i morgon.
– Och då får vi två extra lediga dagar tillsammans, Frasse, för på onsdag är det helgdag och då är alla lediga!

Det låter bättre! Och medan matte är borta kan jag ägna mig åt min kära fågelspaning. Sedan matte satte upp talgbollar i våra fönster visas det fågelfilm nonstop hemma hos oss. Mer om det framöver… 🙂

Vi ses efter extrahelgen, ha det jamarmysigt till dess, alla! 😀

Svar: Brisbane ligger mitt på Australiens östkust, och söder om den ligger den största staden Sydney och huvudstaden Canberra.

LÄS OCKSÅ

(55)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar