Annons
Annons

Matte glömde sin katt i trappan!

Sist jag, Tasse, var ute i Trappan, hände något riktigt hemskt… Tänk att en stackars katt inte ska kunna ta sig en liten tur utan att drabbas av människornas slarv och glömska!

Katten-Tasse-trappan6

Så här var det: Matte lämnade som vanligt ytterdörren öppen när hon kom hem från jobbet. Det har blivit en tradition, för hon vet att vi – eller mest jag, gillar att sträcka på benen efter en lång dags slappande i lägenheten.

Annons

Katten-Tasse-trappan

Jag tassade ut direkt, Simba var med en liten stund, men han tröttnar alltid fortare än jag, så de sista minuterna brukar jag ha trappan för mig själv.

Katten-Tasse-trappan4

Jag tassde runt, upp och ner i trappan, men höll mig som vanligt nära vår dörr, för så fort det kommer någon i trappan tassar jag in. Det blir så mycket oljud och tänk om den jättestora hunden Bruno plötsligt kommer – så jag tycker att det är säkrast att ta skydd tills de okända typerna är borta.

Katten-Tasse-trappan3

Till slut kände jag att jag hade fått nog av trapptassning. Tassade därför bort till vår dörr… bara för att finna att den var STÄNGD!

Katten-Tasse-trappan8

Jag blev paralyserad av chocken. Fick inte fram ett jam. Vilket ju var lite dumt, för då kunde ju ingen (läs dumma matte) höra att jag var i nöd.

Katten-Tasse-trappan7

Där satt jag. Ledsen och rädd. Men inte kunde väl matte ha glömt bort mig så totalt? Inte skulle jag väl behöva sitta där hela natten? *darrande morrhår*

Katten-Tasse-trappan9

Nej, det behövde jag inte! När matte som vanligt serverade oss vår middag blev hon såklart mäkta förvånad över att jag inte var på plats vid matskålarna.

Och då slog det henne: Jag hade ju inte kommit in från Trappan!

Matte rusade till dörren, öppnade den och släppte in en mycket lättad men också djupt förebrående katt.
– Förlåt, Tasse, hur kunde jag vara så slarvig? Det ska aldrig hända igen! sa matte medan hon kramade mig hårt och bar mig till min välförtjänta middag. Fick extra stor portion och extra delikatt mat, det var ju det minsta en stackars bortglömd katt kunde begära!

Slutet gott, allting gott – och jag har inte fått trappskräck för jag vet att matte aldrig skulle våga glömma bort mig igen!

Nu önskar vi er alla en riktigt fin och mysig helg! 😀

LÄS OCKSÅ

(71)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar