Annons
Annons

Matte fick en chock: LEKER du Frasse?!

Ibland slår man sig själv med häpnad. Som när det plötsligt kom en papperstuss flygande framför nosen på mig…

Arg gråvit hankatt i soffa

Vet inte riktigt vad som hände, men innan jag visste jamet av hade jag börjat leka med den!

Annons

Äldre katt aktiveras - jagar papperstuss

När man som jag under lång tid framgångsrikt har odlat en kritisk och avvaktande inställning till allt vad leksaker heter, känns det givetvis konstigt att på en sekund förvandlas till en entusiTASStisk papperstussjägare.

Matte var också förvånad.

– Herregud, LEKER du!!??

Och så kastade hon sig på telefonen för att sms:a detta nyhetsscoop till mormor och husse.

Äldre katt jagar papperstuss i soffan

Sedan sprang vi omkring i lägenheten jamarlänge – flera minuter minst! – medan jag jagade papperstussen. Den var som ni ser fäst vid ett långt band, vilket gav de där lite oberäkneliga rörelserna som triggar min jägarinstinkt.

Lat katt leker med papperstuss i soffan

Efteråt pustade vi ut i soffan, glada och mycket nöjda med våra insatser. Men så gav matte mig plötsligt en orolig blick.

– Du mår väl bra, Frasse? Det blev inte för mycket för dig?

Jag tittade förebrående på henne. Herrejam, som om jag hade ena tassen i graven! Jag är faktiskt tio år, inte 20!

Katt slickar sin tass

– Förlåt Frasse, men det är bara så ovanligt… och man läser ju allt möjligt om vad seniorkatter kan drabbas av.

Jotackjam, jag vet! Ska tassa ett särskilt inlägg om detta, för det är något jag behöver era synpunkter på. Hur troligt är det till exempel att jag ska drabbas av… nej, jag ska inte tjata om det nu, vi tar det i kommande inlägg 🙂

Jag försäkrade matte att mina språngmarscher i lägenheten inte hade orsakat någon allvarlig kroppslig störning. Tvärtom mådde jag riktigt bra av det! Och tack vare den behagliga tröttheten var det ännu skönare än vanligt att ta sig en liten tupplur i soffan, hihi… 🙂

Tassnot 1: Om ni undrar varför det inte finns några bilder av mig när jag gör mina blixtsnabba ruscher efter papperstussen så är det för att varken matte eller kameran hann med i svängarna 🙂

Tassnot 2: Min entusiTASSm för papperstussen visar också att man inte behöver köpa dyra, trendiga leksaker – de gamla hederliga funkar jamarbra! De är ofta både billigare och bättre!

I morgon är matte ledig, så vi önskar er en riktigt mysig helg redan nu 😀 Och må solen lysa över oss alla!

LÄS OCKSÅ

(76)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar