Annons
Annons

Matte blev en SMULA arg på sina små katter…

När matte klev ut i köket i går morse blev vi så rädda att vi hastigt tassade därifrån. Det kändes inte hälsosamt att vara i samma rum som matte just då.

Katterna-Simba-Tasse2
Det var inte vårt fel, matte!

Snabbt förstod vi att orsakerna till mattes upprördhet var:

Annons

1. Hon var JÄTTEförsenad till jobbet.
2. Hon mådde inte alls bra.
3. Hela köksgolvet var täckt av smulor.

De två första sakerna var ju inte alls vårt fel. Men matte menade att smulornas förekomst definitivt hade med oss att göra.

– Titta här, sa hon ilsket och höll fram en sönderbiten bullpåse. Det är ni som har brutit er in i påsen och smulat sönder bullen!

Vi försökte se så små och oskyldiga ut som vi bara kunde. Det är väl inte vårt fel att bullar envisas med att falla sönder i smulor så fort man petar på dem! Men det hjälpte inte. Matte var sur.

– Bullen låg i DUBBLA påsar, först den jag fick i kondiset och sedan en extra, hopknuten fryspåse. Men det hindrar såklart inte två matvrak som ni, sa hon bittert.

Katterna-Simba-Tasse-tvattar-varandra
Vi mös med matte i sängen hela dagen.

Sedan gick matte och la sig igen, för hon mådde inte alls bra. Hon stannade hemma hela dagen. Framåt eftermiddagen kom snälla mormor och pysslade om henne, och dammsugade upp smulorna. Då lättade stämningen något.

För oss var det tursamt att matte var krasslig, för då orkade hon inte skälla på oss. Men vi tyckte såklart synd om henne och tassade lite extra tyst hela dagen – jodå matte, det gjorde vi visst det!

I dag mår matte bättre och är på jobbet igen. Men någon bullpåse att bryta upp finns det inte! Och matte har sagt att hon aldrig kommer att låta en påse med någon form av mat ligga framme igen. Hoppas hon glömmer sitt löfte fort :-)

Nu önskar vi er alla en jamarmysig helg! Vi ses igen nästa vecka 😀

LÄS OCKSÅ

(98)
(0)

30 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar