Annons
Annons

Männen i mitt liv

Män och kärlek är sannerligen ett kapitel för sig. Åtminstone deras kärlek till katter. Och åtminstone Frasses och mina män! Känslorna finns där, absolut. Men först ska de ivrigt fönekas och det kan ta ganska lång tid innan de blir erkända.

Annons

Husse, som bara var tolv år när han mötte Frasse, blev kär direkt och har alltid visat sin kärlek öppet.

Men med äldre herrar kan det ta lite tid. Ta särbon till exempel. När Frasse kom till husse och mig var han såklart glad för vår skull. Men själv sa han sig inte ha något större intresse för katter. I stället pratade han sig varm för Busan, en strävhårig tax som han hade när han var gift med Kims mamma.
Det var Busan hit och Busan dit och hundar är så lojala medan katter är reserverade och bara går undan.
– Dessutom är jag allergisk. Kan inte vara i samma rum som en katt i fem minuter utan att ögon och näsa blir helt igentäppta, sa han bestämt.

Men under årens lopp har särbon och Frasse fått en helt egen relation. Särbon frågar alltid hur det är med honom när vi pratar i telefon – och det är ofta!
– Det är något speciellt med Frasse, sanna mina ord, säger han.
Vi äter regelbundet middag hos mig och då stannar han betydligt längre än fem minuter… Visserligen snyter han sig eftertryckligt innan han går men ändå. Han är fast. Men han skulle aldrig erkänna det!

Tussan

Brodern är ett annat exempel på hur kärleken först förnekas men med tiden tillåts blomma. När katten Tussan, givetvis en vän till Frasse, läs mer om henne här, en dag bestämde sig för att flytta in, öppnade hans hustru genast både famn och hjärta. Men brorsan var avvaktande.
– Hon får bara vara på undervåningen, sa han bestämt
Vardagsrummet skulle vara kattfritt, inget snack om saken…
Men Tussan har stadigt utökat sitt revir och numera är vardagsrum och kök – ja till och med sovrum – självklara kattområden.
Och liksom särbon pratar brodern gärna om vilken ovanligt stark personlighet Tussan är…

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

4 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar