Annons
Annons

Madeleine gästbloggar om sin kamp för katthemmet

Katten Madeleine utkämpar just nu en strid på liv och död. Läs hennes gästinlägg om det nedläggningshot som vilar över Södertälje katthem.

Vi har tidigare berättat om Madeleines och hennes kompisars hemska situation. Om katthemmet läggs ner mister de den enda tillflyktsort de har. Och de många andra hemlösa katterna som ännu inte fått hjälp har inget att hoppas på.

Annons

Här är Madeleines gästinlägg. Vid datorn som vanligt blogghjälpen Kattson, en av de tappra tvåbeningar som arbetar på katthemmet.

Hej alla snälla kattbloggare.
Det är jag, Madeleine, kattbloggare på Södertälje Katthem som jamar. Många av er har ju sett att vi kommer att få problem på katthemmet. Det är klart att jag är orolig, eftersom jag är en av de katter som kan drabbas om det värsta skulle hända – att katthemmet måste läggas ned. Som tur är jobbar många hårt för att hitta en lösning så vi hoppas att katthemmet kommer att kunna fortsätta drivas i alla fall.

Anledningarna till problemen är två:

1. Kommunen ska dra in det bidrag de tidigare gett oss. I stället ska man satsa på ungdomar och vill att vi också ska göra det. Saken är den att vi gör det sedan länge, men kommunen tycker att vi ska ta hand om ännu fler ungdomar. Men det är ju frivilliga som drar runt verksamheten. Om de ska söka efter ungdomar och lära dem hur man tar hand om oss, när ska de då hinna ta hand om oss katter?
Vi tycker också att det är särskilt viktigt att det finns människor som visar hur vi vill att hemlösa djur ska hanteras, för i vår kommun bor det många som inte ser på djur på samma sätt som vi.

2. Fastighetsägaren har sagt att vi inte får vara kvar i våra lokaler när hyreskontraktet går ut i början av 2014. Det är ju lite tid kvar dit, men dels går tiden fort, dels ska det bli en byggarbetsplats här och det tycker varken blogghjälpen eller nån annan på katthemmet är nån bra miljö för rädda katter
Om det inte kan ordnas ett helt nytt katthem med ny inredning är ett alternativ att flytta de lokaler vi nu sitter i. Det är ett jättedyrt och stort projekt och då måste alla vi katter ut ur lokalerna medan man river och installerar inredningen på nytt. Och vart ska vi ta vägen under tiden?

Om ni har förslag på hur vi ska göra är ni välkomna att lämna dem på vår blogg eller på Facebooksidan Rädda Södertälje katthem. Under tiden fortsätter vi jobba för att hitta en lösning. Det kan till och med bli så att jag får dra ner lite på burklättringen, som är min specialitet, för att jobba med det här.
Hälsningar Madeleine

Tassnot: Katthemmets postgironummer är 38 93 41-9. Alla gåvor, stora som små, mottages tacksamt!

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar