Annons
Annons

Lever katterna när min semester är slut kan jag avliva dem då…

Om katterna fortfarande lever när jag kommer hem så avlivar jag dem då… En matte som hellre avlivar sina katter än avstår från några dagars semester, kan detta vara hämtat från verkligheten? Jodå! Läs vår gästbloggare Liljas skrämmande rapport från Södertälje katthem:

Annons

Hemlös katt på katthem

Hej,
Jag heter Lilja och bor på Södertälje Katthem. Jag fick gästblogga här för lite sen, och nu har jag fått chansen att vara gästskribent igen!

Det börjar bli sommar nu. Många ska åka på semester. Vissa människor inser då plötsligt att de har en katt som måste tas om hand. De som inte har hjärtat på rätta stället ser det som ett problem som de måste göra sig av med. Man ringer till katthemmen, som redan är överfulla, och säger att vi MÅSTE ta hand om deras katt/er idag!
Sen hotar de med att den ska avlivas om vi inte gör det. De försöker lägga över ansvaret för katten på oss. Det är ansvarslöst och hjärtlöst. Kan man inte ordna det för sin katt på semestern, då stannar man hemma hos katten. Svårare är det inte, tycker vi på katthemmet.

Jag ska berätta om två av mina kompisar som höll på att råka riktigt illa ut just för att de hade en hjärtlös matte. Deras matte fick plötsligt för sig att hon skulle till Thailand i två veckor, för hon hade hittat några sista-minuten-biljetter dit. En väninna lovade se till katterna under tiden. När två veckor gått hade matte inte kommit hem. Väninnan ringde och frågade när hon kom. Hon svarade att hon skulle komma om ytterligare en vecka. Det gjorde hon inte, så väninnan ringde henne igen och sa att hon måste komma nu, för hon kunde inte ta hand om katterna längre, eftersom hon själv skulle resa bort.

Det svar matte gav får mig fortfarande att gråta av både sorg och ilska. Hon sa:

Men låt dem vara. Om de fortfarande lever när jag kommer hem åker jag och avlivar dem då!

Som tur var hade väninnan både hjärta och hjärna, så hon kontaktade oss och katterna fick komma hit. Strax efter fick de ett jättebra hem hos en familj som tar väl hand om sina katter. Det borde alla göra. Vi är inga slit-och-släng-varor utan levande varelser som både kan känna rädsla, sorg, glädje, oro med mera. Vi förtjänar ett värdigt liv.

Eftersom jag bott på katthemmet en tid har jag ju mycket att berätta. Alla katter som kommer hit har sin historia. Ofta är den sorglig, men om man ska kunna hjälpa oss måste man försöka se framåt. För min egen del gäller det att få ett eget, bra hem. Kanske du som läser det här kan hjälpa mig? Kontakta oss i så fall via Södertälje katthem.
Hälsningar Lilja

Tack Lilja och blogghjälpen Kattson för att ni än en gång ville gästblogga hos oss!

Tassnot: Den fina skylten är gjord av vår kompis Gustav, (som hade födelsedagskalas med klös i måndags) som är expert på att förmedla viktiga budskap i denna form. Gustav har givit sitt tillstånd att kopiera hans skylt och sätta upp överallt.

Tassnot 2: Läs Liljas första gästinlägg HÄR!

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar