Annons
Annons

Leksaker är inte att leka med…

Jag är orolig för matte. Och matte oroar sig för mig. Och allt beror på det där pratet med kattbeteenderådgivare Helena om att göra min hemmiljö mer stimulerande!
Det syns tydligt på fotot hur bekymrad jag är, eller hur?

Annons

Nu har matte köpt ännu en ny leksak åt mig. Fling-ama-String heter den, inköpt på Kattfamiljens webbshop. Flingan, som matte kallar den, är på väg till oss nu, och matte gnuggar händerna av förväntan.
– Åh, så roligt det ska bli att testa den, Frasse!
Tycker du… jamar jag för mig själv. Här gnuggas jamartamej inga tassar!

Jag tycker att det hela har gått till överdrift. Och egentligen är det inte matte jag oroar mig för. Vill hon stirra upp sig över en kattleksak så gärna för mig. Nej, det är min sinnesfrid jag är rädd om. Och framför allt – mina sovstunder!
Vad händer om matte fyller vårt hem med kattprylar och kräver att jag ska testa varenda en? Hur mycket tid blir det över till det VIKTIGA i livet då? Jag tänker då inte bara på sovandet utan på den minst lika viktiga mysfaktorn MAT. Hur ska matte orka ägna tillräcklig tid och engagemang till mina middagar om hon hela tiden tänker på vad jag ska leka med?

– För det första: Helenas tips handlar inte alls bara om prylar. För det andra: Klart du får din mat, säger matte.
Men jag litar inte på matte. Hennes tonfall är inte alls så glatt och engagerat när hon pratar om maten som när hon beskriver Flingan:
– Hör här Frasse hur kul den verkar! Batteridriven leksak som lätt kan hängas på till exempel ett dörrhandtag. Snöret åker runt, runt och lockar fram kattens jaktinstinkt. Låter kul, eller hur?

Tjam, det någon mat inblandad kan jag eventuellt tänka mig att ägna den lite av min dyrbara tid…
– Nej, ingen mat tyvärr. Men du får mat efteråt, när du har testat den. Jag lovar!

Nu börjar det låta något! Ska bli jamarkul att testa Flingan! 😀

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

30 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar