Annons
Annons

Klara lät sig inte luras av tomten…

Klara genomskådade tomten direkt. En besvikelse för morfar/särbon som gick in för rollen med liv och lust och hade skrudat sig i splitterny tomtedräkt.

– Där är ju Moffi, sa Klara, när Tomten/särbon klev in genom dörren. Men var är tomten?

Annons

Stackars Tomten som hade ansträngt sig så, klätt om, utstått vinterkölden och repeterat sin tunga julroll intill perfektion  🙂

Det tog en stund för särbon att hämta sig från insikten att han inte klarar att lura sin lilla dotterdotter som ännu inte fyllt tre  🙂

På grund av oförutsedda händelser firade vi julafton på juldagen i år. Som bonus fick vi en dag extra att förbereda den stora dagen och – faktiskt – ta det lite lugnt.
– Så här gör vi varje år i fortsättningen, sa särbon entusiastiskt.
Och det är inte utan att jag håller med!

 

Annars var allt som vanligt. På lillejulafton tillagades julskinkan under högtidliga former. Sonen/husse skötte griljeringen med den äran.

På julafton/juldagen fullgjorde jag en av de få julbordsplikter jag anförtros 🙂

Julmat langades fram i omgångar – varje jul förundras man över hur mycket särbon lyckas trolla fram:

Och, kära särbon – i år var skinkan mjällare och godare än nångonsin! Och din Jansson – himmelsk är ordet!

Även jag gav mitt bidrag till julbordet. Nämligen den äkta, gammaldags saftsåsen, tillagad med min osvikliga känsla för smakkombinationer och läckert serverad i en gammal coca cola-flaska 🙂

Jag måste skryta med att Klara blev jätteglad för den fina Barbiedockan med flera extra outfits:

 

Sonen var också väldigt uppskattande när han avtäckte den ståtliga Beatlestavlan i 3D-utförande. Mycket bra köp om jag får säga det själv!

I allt en utomordentligt lyckad jul.

Men nu undrar alla förstås: Frasse då? Fick han ingen julmat? Inga julklappar? Jodå! Faktum är att den pälsklädde fick den finaste julklappen av alla, nämligen ett ståtligt klösträd. Och tack vare husses intelligens och fingerfärdighet har vi också lyckats montera det! Mer om detta i kommande inlägg!

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

13 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar