Annons
Annons

Kim och Klara – två tuffa tjejer!

Åh, så stolt jag är! I går var jag och hälsade på två damer som vet hur man visar framfötterna. Den ena är ensamstående mamma i karriären. Den andra är en liten virvelvind och världens sötaste bonusbarnbarn!

Annons

Klara-Kim_4935

Det handlar förstås om särbons dotter Kim och hennes lilla dotter Klara. I morgon fyller Kim 30 år och jag kan inte fatta det. Det var ju bara några månader sedan hon började skolan! Nu kämpar hon med hämtning och lämning på dagis och gör karriär som informatör.

Klara_4932

Hur gick det till? Var tog den lilla flickan med alla hårspännen vägen? Tjejen som satt i baksätet när vi åkte till vårt älskade Hunnebo? (Särbon och jag gråter blod över att ungarna aldrig tycks ha tid att följa med till klipporna nuförtiden.)

Svaret är att åren har gått sin obönhörliga gång. Och nu är Kim en mogen kvinna – dock inte för mogen för att bryta samman i gapskratt när särbon och jag drar våra fåniga skämt! Men det är med blandade känslor man åser hennes väg från barn, via tonårstidens sökande – ofta efter en ny outfit i någon av stans heta klädbutiker 🙂 till ansvarstagande mamma och yrkeskvinna.

Mommi-Klara_4939

Som tur är, som TUR är, har vi Klara! En tuffing förklädd till ljuv liten flicka med hårspänne och rutig klänning.

Och jag har fått hederstiteln Mommi, en stor tröst i vemodet över tidens gång och ungarnas allt större oberoende.

I går var jag och hälsade på de två tjejerna. Hade köpt en liten byrå till Klara som jag var lika glad åt själv – finns det något roligare än att köpa leksaker till barn?
Klara slet upp paketet med sedvanlig kraft. Sedan stoppade vi saker i lådorna, öppnade och stängde. Tänk så spännande små saker kan bli när man är två!

När jag kom hem väntade min pälsklädde sambo som vanligt i dörren.
En fin dag i familjelivets tecken.
Hotet om att bli den övergivna åldringen i gungstolen är kanske inte SÅ överhängande ändå 🙂

PS. Läs en artikel om Kim inför hennes födelsedag här!


LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar