Annons
Annons

Kim fyllde år – men det var Klara som hyllades!

Den som bjuder bonusbarnbarnet Klara på sin födelsedagsfest får finna sig i att reduceras till en bifigur. Även om man är den lilla damens mamma 🙂

Men även om hon stal hela föreställningen på Kims 31-årskalas så är den lilla primadonnan en generös person. Det var Klara som delade ut alla presenterna, både våra och hennes egna. Och hon hade till och med med sig en present till Mommi – till mig! En liten tomtedocka, så nu är julpyntet fixat 🙂 Själv medförde jag en bok om älvor, som blev mycket uppskattad.

Annons

Det är aldrig lätt att få kontakt med särbon vid våra familjestillställningar. Större delen av kvällen är han förskansad vid spisen. Och när hans kulinariska mästerverk väl är avnjutna och lammbenen ligger där avgnagda – fast lite rester blev det allt den här gången också 🙂 så kastar han sig ner i soffan med den obligatoriska kommentaren:
– Jag är helt slut! Vad är det med mig!? Nåja, jag får väl vila i graven…

Husse hade åkt ner från Furuboda för att hylla storasyrran.

Flickvännen Tina och mormor Kalaya var självklart också på plats:

Själv är jag också strängt sysselsatt vid våra middagar, och så även i lördags. Efter att ha plockat undan allt från bord och arbetsbänkar samt torkat av alla ytor minutiöst, tog Mommi över mormorssysslorna från ”riktiga” mormor – Kims mamma.

Känner ni till leken Gå på fötter? Den inbegriper två personer, en liten och en stor. Den lilla placerar sina fötter på den storas fötter och sedan vandrar man runt i lägenheten så länge man har lust. Det blev ganska länge för Klara och mig kan jag avslöja 🙂

Vad åt vi då? Jo…

Förrätt:
Underbara snittar med rökt lax, ankleverpaté, räkor, getost och löjromsröra. Tyvärr blev bilderna på dem suddiga 🙁
Huvudrätt: Lammlår, ugnsbakade potatis, kantarellsås, stuvade svartrötter, kokta ärtor och morötter, gelé och valnötssallad.
Dessert: Hallontårta.

Jag säger bara – MUMS! Tack särbon, för att du så troget stått vid spisen i alla år!

En mycket lyckad fest. Grattis än en gång, Kimpan!

Men vad är det som händer med tiden nuförtiden? Jag minns så väl när JAG var 31. Det var ju inte länge sen alls! Eller…  🙂

Tassnot: En viss pälsklädd herre har ännu inte fått sin del av läckerheterna. Men det ligger en lovande påse med rester och väntar i kylen. Och den här gången ska du få en egen portion Frasse!

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar