Annons
Annons

KATTnappning är vardagsmat för Allas djurexpert Ursula Wilby

I går gjorde jag Drömintervjun. Men jag hade svårt att behålla fokus på min uppgift. För inte nog med att Allas illustratör och hund & kattexpert Ursula Wilby är så spännande, hon är dessutom sambo med fyra katter och tre hundar!

Annons

Foto: Drago Prvulovic, Malmöbild

Gång på gång avbröts intervjun av en pälsklädd figur som ville se till att all information blev korrekt. Fotograferandet var en verklig utmaning som  Drago Prvulovic från Malmöbild klarade med sedvanlig skicklighet  🙂

Katten Stan är äldst i skaran men vid god vigör även om han med ålderns rätt har taggat ner.
– Hans päls blir väldigt tovig, men annars mår han bra, säger Ursula.

Stan, husets nestor. Foto: Drago Prvulovic, Malmöbild.

Ursula har i många år försett Allas reportage och kåserier med proffsiga och roliga illustrationer.  Tassa in på hennes hemsida så blir ni garanterat på gott humör!
Dessutom är Ursula Allas hund- och kattexpert och många är vi som läser hennes kloka ord om de pälsklädda med stort intresse!

Vi dyrkar vår matte! Foto: Drago Prvulovic, Malmöbild

Ursula berättade dramatiska historier om Trane, den fottassande katten.

Trane. Foto: Ursula Wilby

– Trane kom till oss när jag köpte ett hästsläp i Hörby. När jag kom hem med släpet upptäckte jag att Trane följt med. Varken säljaren eller någon annan visste vem Trane var. Så då fick han stanna hos oss.

Trane är ofta borta ett par veckor i sträck.
– Så ringer telefonen och man får höra att  ”nu kan vi inte ta hand om er katt längre”. Folk tar bara in honom, utan att höra av sig till mig!

Ofta är det fråga om regelrätt KATTnappning, menar Ursula.
– Telefonen ringde och en röst sa ”nu har X dött så han kan inte passa katten mer”. När jag hämtade Trane i hittade jag flera av hans halsband i mannens hus. Denne för mig helt okände man hade bara tagit av halsbandet och låtit Trane flytta in!

Böke. Foto: Drago Prvulovic, Malmöbild

Alla katterna är hittekatter, även Böke, döpt efter orten Bökeberg, där han irrade runt tills han blev tagen av polisen  🙂 och sedan fick ett hem hos Ursula.

Britta är dotter till en röd hittekatt som Ursula tvärsäkert utpekade som hane.
–  Sen upptäckte vi att ”hanen” skulle föda…

Britta. Foto: Drago Prvulovic, Malmöbild

I Ursulas hus – en gård på Österlen med gamla fina detaljer, närhet till havet och naturscenerier, finns även de tre irländska settrarna Ettan, Rusa och Vilda. Och det är rörande att se den fina kontakten mellan matte och skällisar. Kärleken märks i varje gest och ögonkast.
Ursula behöver bara säga ”sitt”, ”fot”, ”apport” ”loss” och ”stanna” med låg röst för att den pälsklädde omedelbart ska göra som hon säger. Med glädje!

Vilken härlig dag, bättre kan man inte ha det på jobbet! Ha en underbar helg, alla!

PS. Läs resultatet av intervjun i kommande nummer av Allas!

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

36 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar