Annons
Annons

Katten vilket party när körtjejerna festade loss!

Skulle vi klara oss på egen hand? När särbon lämnade av mig på p-platsen i villaområdet var det frågan som ekade i mitt huvud.

Lena Lagerström, Katarina Sandahl. Gunilla Hedenby, Victor, Marie Olsson, Anna Olsson och Christel Påhlsson

 

Nio glada körpoolare skulle ha tjejträff. Värdinnan Marie Olsson hade tagit fram texter till varenda låt vi sjungit med kören. Hon ville ha sång – krävde sång! I stämmor! Skulle vi klara stämmorna utan vår körledare Gabriel Forss? Mindes jag över huvud taget någon av altstämmorna? Jag var nervös…

Annons

På bilden ovan ser ni från vänster Lena Lagerström, Katarina Sandahl. er bloggerska, Maries son Victor, vår värdinna Marie Olsson, Anna Olsson och Christel Påhlsson.

Gunilla Hedenby med katten Molle

Men först skulle vi grilla våra medhavda rätter. De andra hade härliga köttstycken, folieinpackade läckerheter, marinader, ja till och med grillspett med köttbitar och grönsaker i fina rader.
Jag medförde två korvar i en plastpåse. Enkelt och lättlagat, inga krusiduller.

– Jag har ju sagt att jag inte gillar matlagning, sa jag som svar på övrigas fniss. Inom mig välsignade jag särbon, som gett mig korvarna efter att ha förköpt sig i delikatessdisken.

Det blev såklart en uppsluppen kväll – vad är annat att vänta när nio glada och röststarka tjejer träffas? 🙂

Uppvärmning inför sången på Du kan sjunga gospel-körens tjejmiddag

Sången satt som en smäck, jag fick till och med beröm av tenor Lena för min altstämma. Det ska jag leva länge på, Lena! Och Gabriel, som du ser glömde vi inte dina uppvärmningsövningar 🙂

Blå swimmingpool i plast

Och apropå att jag skrev körpoolare med två o:n – vi slapp bada. Marie hade bett alla ta med badkläder men familjen Olssons gigantiska klarblå plastpool fick nöja sig med att vara ett trevligt blickfång. Regnet föll med jämna mellanrum.

Marie Olsson med katten Melle

Men ni får förlåta tjejer – kvällens höjdpunkt var ändå mitt möte med Frasses vänner Melle och Molle! Två härliga kattherrar, den ene sobert blyertsgrå, den andre vackert flerfärgad. De är betydligt yngre än Frasse och vilken skillnad det var att se dem rusa runt i villan och känna dem sprattla i famnen när man lyfte upp dem 🙂

Här ser vi Pernilla Pramholt (blommig klänning), Barbro Nilsson, Anna Olsson, Lena Lagerström, Kristina Sandahl, Christiane Zejda, matte till Frasses vänner Doris och Elvis, Christel Påhlsson (skymd) och värdinnan Marie Olsson.

Tjejmiddag - Du kan sjunga gospel-kören

Jag bröt upp lite tidigare än de andra som satt kvar och sjöng till långt in på natten. Tack Marie, för att du ordnade denna jättetrevliga kväll i tonernas och vänskapens tecken!

Tassnot: Ett par dagar efter vår fest tvingades matte Marie fatta ett mycket tråkigt beslut. Då fick hon beskedet att sonen Emil är allergisk mot katt. Läkaren rådde familjen att omplacera Molle, eftersom symtomen kom efter hans ankomst. Marie var fodervärd åt Molle och har nu lämnat tillbaka honom till hans ägare.
– Det känns förfärligt. Nu hoppas vi bara att vi kan behålla Melle, säger Marie.

Vi håller alla tassar och tummar för det, Marie!

I september börjar en ny termin med Du kan sjunga gospel-kören. Längtar! 😀

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar