Annons
Annons

Katten vilken chock – jag hamnade i buren!

I går fick jag en chock. Kom helt ur balans. Inte alls konstigt, för matte vände upp och ner på hela vår gamla kära, hemtama vardagsrutin.


Den här typen av obehagliga överraskningar finner jag mig INTE i!

Annons

Så här var det: Igår eftermiddag vid femtiden hörde jag en nyckel stickas i dörren. Glad i hågen tassade jag mot ytterdörren, beredd att som vanligt välkomna matte med kärvänliga jamanden och buffningar.


Glöm att jag låg så här snällt i buren den här gången…

Men vad händer? Jo, in genom dörren kommer först matte – och sedan en jättestor svartklädd figur. Särbon! Vad gjorde han hemma hos hos mitt på blanka vardagseftermiddagen? Och utan väldoftande påsar i händerna? Han brukar ju bara hälsa på när vi ska äta middag ihop…

Katt svans sticker ut ur transportbur
…det såg mer ut så här, hihi… 🙂

Nåjam, jag samlade ihop mig och hälsade vänligt även på särbon. Sedan fick jag min middag. Och hör och häpna: Medan jag ännu satt och TVÄTTADE MIG efter maten, tog matte ner min resebur från garderobshyllan, slängde in en hög torrisar i den – och började PUFFA IN MIG I DEN!

Gråvit hankatt ligger och njuter på balkong
Synd att det inte är sommar, längtar efter att softa på mormors balkong…

Detta var så oerhört att jag först blev alldeles jamlös. Men sedan fann jag mig snabbt och började protestera. I vanliga fall, när jag är informerad och förberedd, tassar jag in i min bur utan minsta krångel. Men det här tänkte jag inte finna mig i!

Katt ligger på bord och tigger mat
Får trösta mig med att hotellmaten är deliKATT!

Jag backade ut ur buren, och det uppstod en kort, intensiv kamp mellan matte och mig. Tyvärr avgick matte i kraft av sin storlek och styrka med segern till slut. Men jag kämpade väl, och tycker att jag fick fram mitt budskap mycket tydligt: Gör ALDRIG så här mot mig igen, matte!
– Jag lovar att det aldrig mer ska hända, Frasse, sa matte högtidligt. Det blev lite ändrade planer så särbon hämtade mig på jobbet….blablabla… Här slutade jag lyssna och vände demonstrativt bakdelen mot burgallret.

Sedan bar det iväg ner i särbons bil, för vidare befordran till Hotell Mormor. Jag ska vara hos mormor i några dagar medan matte och särbon åker och hälsar på klipporna och havet i  sitt älskade Hunnebostrand.

Gunilla Hedenby på restaurang Bella Gästis Hunnebostrand
Matte och särbon har redan bestämt att de ska äta middag på favoritrestaurangen Bella Gästis. God mat och fantastisk utsikt – se bild tagen genom fönstret nedan  🙂

Utsikt över båtar från Bella Gästis i Hunnebostrand

Mormor blev jamarglad att se mig – och när jag hämtat mig efter chocken och bilturen, förmådde jag också uppskatta min lilla minisemester. Alltid kul att träffa mormor och bli bortskämd och ompysslad 😀

Matte har tagit lite extra ledigt, men vi hoppas vara tillbaka på bloggen igen någon gång i mitten eller slutet av nästa vecka.

Ha en härlig helg med massor av mys, så ses vi snart igen! 😀

 

LÄS OCKSÅ

(109)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar