Annons
Annons

Katten så svårt det är att spela piano!

Tänk om det hade funkat! Tänk om jag hade fixat det! För sådär ett kvarts sekel sedan alltså. Så går mina tankar när jag ser Idol – tv-programmet för alla med drömmar.
För längst inne i mitt hjärta brinner en längtan till musiken.

Annons

Frasse-017

Tyvärr är mina chanser att bli musiker inte mycket större än Frasses. Inte så att jag är tondöv. Jag spelar faktiskt både piano och gitarr. Och dessutom sjunger jag i min bloggarkollega Gabriel Forss stora gospelkör.

Problemet är att jag inte är bra!

På pianot spelar jag helst gamla härliga Blue Moon. Men bara refrängen, versen klarar jag inte av. Repertoaren på gitarr är något större: Beatles I´m only sleeping, Burt Bacharachs Raindrops keep falling – ja jag ÄR ingen ungdom längre!
Favoriten är Robban Brobergs Båtlåt men den har tyvärr blivit ett hatobjekt i familjen – de säger att de inte orkar längre. Man måste förnya sig men det förmår inte jag.

En annan förarglig grej är att jag spelar fel. Och det blir lite tjatigt för publiken att ständigt få höra ”vänta jag tar det igen, tusan också det gick ju så bra förra gången” .

Sången… ja den låter nog rätt ok när den får samsas med cirka 180 andra tjejer i Gabriels jättekör. Men ensam bör den nog inte färdas utanför badrummets väggar.

Det är lugnt. Jag har funnit mig i mitt no no musiker-öde och både spelar och sjunger glatt ändå. Men när jag ser Idol kan jag inte låta bli att drömma…
Särskilt när jag ser en härlig typ som Hans Niklas Alehed. Kolla på hans auditionklipp, här är en kille som kan bjuda på sig själv.
Heja dig Hans Niklas, kan du kan vi alla!

httpv://www.youtube.com/watch?v=KGebXzRX0Gs

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar