Annons
Annons

Katten så bra att matte är särbo!

Vilken tur att särbon och jag inte är sambor! Då behöver vi inte strida om vem som ska få Frasse när vi flyttar isär.

 

Det blir allt vanligare med vårdnadstvister om djur. Och nu ska det första fallet upp i rätten – tingsrätten i Göteborg ska ta ställning till vem som är mest lämpad att ha hand om hunden Totte, en söt liten blandning mellan chihuahua och shih tzu.

Annons

Matte menar att det är solklart att hon är mest lämpad men husse vägrar gå med på detta och kräver gemensam vårdnad. Löjligt, säger matte, och nu ligger avgörandet alltså i juristernas händer.

 

Undrar hur gammal Totte är. För om jag tänker mig särbon och mig i en strid om Frasse – vilket jag i och för sig inte skulle tillåta, och särbon inte ha vare sig mage eller mod till – jag kan bli farlig när det gäller den pälsklädde 🙂 Men i alla fall, när man strider om människobarn brukar man ju ta hänsyn till deras ålder. Och Frasse är hela åtta år, vilket omräknat till kattår gör honom till en medelålders man.

Bör inte en vuxen man själv få bestämma var han ska bo? Och vem han ska bo med?

Kniviga frågor, som ni alla förstår. Och även om jag skriver om det med glimten i ögat så försäkrar jag att jag inser precis hur påfrestande en sådan situation kan vara. Ingen, ingen får ta Frasse i från mig!

Ska bli intressant att se hur det går för Totte och hans matte och husse. Hoppas de hittar en bra lösning som de alla kan leva med!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

5 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar