Annons
Annons

Katten Goliat kan gå på lådan igen!

Kan det ha skett, miraklet vi hoppats på? Har Goliat vunnit kampen mot sin svåra sjukdom? Kanske, kanske är det så!

Helig birma-katt som ligger på en fäll

Vi har fått ett nytt brev från Goliats matte och husse. Och nu stiger hoppet. Helt återställd är han inte, det är fortfarande trögt och ingen vågar slappna av. Men det går bättre! Matte och husse sänder än en gång sina varma tack till alla som bryr sig och ställer upp.

Annons

Goliat, du är en riktig kämpe! Och det är även din matte och husse!

Här är brevet från Goliats husse och matte:

Hej alla vänner!
Efter 37 dagar hände det vi väntat och längtar efter så… Våra böner till Skaparkatten har äntligen gett resultat och Goliat har tagit ett litet steg framåt.
Han har nu kunnat bajsa några gånger själv. Vi kan trots det inte slappna av helt här hemma, eftersom Goliat inte får ut allt på lådan utan går ur den, och då hamnar det lite här och där i lägenheten – vilket naturligtvis inte gör något bara det kommer ut.
Så vi kan bara hoppas på att det är en tidsfråga innan han kan trycka fram allt själv i lådan. Vi har hjälpt till lite också. Det som är så konstigt är att han kan gå och lägga sig med bajs kvar som ska ut och efter någon timme så försöker han igen och får ut resterade korvar.
Vi tar en dag i taget och ger honom tid. Men om det inte rättar till sig helt har vi en specialist som väntar på att vi ska lyfta luren och beställa tid. Det känns alltid tryggt – om nu specialisten vet vad det rör sig om, förstås!
Vi ville så gärna dela detta stora ögonblick med er underbara katter och människor där ute. Goliat tackar för alla som hållit tassar och tummar för honom.
Nu ska matte och husse göra en svansdans här hemma för att fira det stora framsteget.

TACK FÖR ATT NI FINNS MED OSS!!!

Många nosbuffar och kramar från Goliat hans matte och husse

Heja Goliat och heja matte och husse! Måtte detta vara Goliats första steg mot att bli helt frisk!

Läs mer om Goliat HÄR, HÄR och HÄR.

Tack Wikki, för att vi fick låna den fina bilden av Goliat!

Fakta/analsäcksinflammation från Katter. nu
Man kan upptäcka att katten har analsäcksinflammation på två sätt:
Det första är att katten är ”irriterad”, tvättar sig mycket i baken och ”åker kana” efter golvet.
Det andra (och vanligare) sättet är att analsäckarna har inflammerat men inte upptäckts, en stor böld bildas och spricker. Det ser ut som ett ”hål rätt in” bredvid analöppningen. Om det har blivit en böld som har hunnit spricka så kan man rengöra med typ koksaltlösning, kanske klippa bort lite hår runt omkring och sedan sätta in lite Streptocillin i själva ”hålet” två ggr per dag tills det har helat ihop. Om man misstänker att katten har en inflammation kan man åka in till veterinären som då tömmer analsäckarna.

Varför får då katten analsäcksinflammation? Ja, dessa säckar är fyllda med sekret som töms varje gång katten bajsar. Om de inte tömmer sig normalt (tex. när katten har diarré) så blir säckarna överfyllda – resultat: svullna och inflammerade! Som tur är så är det mindre vanligt att det drabbar katter!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

18 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar