Annons
Annons

Kattanpassat städredskap – men håll tassarna borta!

I helgen tog matte fram en underlig grej ur skåpet. Jag genomförde genast en grundlig nosologisk och tassologisk undersökning, men kunde inte räkna ut vad det var.

Katt med städredskap

Så fyllde matte den stora grå behållaren med vatten, och sedan doppade hon den långa grejen i vattnet och började bearbeta köksgolvet med den. Åh, glömde jama om för er att hon tidigare hade flyttat ut stolar och andra prylar i hallen. Detta för att få golvet fritt för den där konstiga grejen.

Annons

Katt med städprylar

Jag tassade ut i köket för att kolla läget. Men vad nu? Tassarna blev alldeles våta! Jag tassade snabbt ut igen och nöjde mig med att iaktta händelseförloppet från hallen.

Katt som hjälper till att städa

– Jag moppar golvet Frasse, förklarade matte. Och jag vet, att du inte är så hemtam med det, för det händer tyvärr alldeles för sällan…

Katt som hjälper till att städa

Tjam, för min del får du gärna moppa lite oftare, tänkte jag. För jämfört med snabeldraken, som hon tidigare hade dragit runt med, är moppen en ren välsignelse. Den är ju tystgående. Mycket mer kattvänlig, bara man håller tassarna borta. Underbart att slippa snabeldrakens öronbedövande vrålande!

Katt bredvid vattenhink

– Jag förstår att du gillar moppen bättre än dammsugaren, sa matte. Men det är så bökigt att våttorka, och när jag väl har lyckats genomföra en dammsugningsrond är jag så trött…

Jag började genast undersöka moppen närmare igen, för att distrahera matte. När hon väl har kommit igång på allvar med trötthetssnacket är det omöjligt att få stopp på henne.

Katt hjälper till att städa

Denna gång lyckades jag tack och lov stoppa henne i tid. Och när hon väl var klar med moppandet la vi med gemensam krafter på den nya fina, trasmattan matte köpt i helgen. Bilder på den kommer framöver, samt bilder på den ”nya” sovrumsmattan  🙂

Ni minns kanske omröstningen vi hade om vilken matta matte skulle ha i sovrummet? Vi har ju alldeles glömt bort att visa hur det blev i sovrummet till slut! Men som jamat, ni ska få fullständig rapport i kommande inlägg 😀

LÄS OCKSÅ

(61)
(0)

14 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar