Annons
Annons

Jama om att ligga i selen

Jag morrade och fräste, vred mig som en mask. Gjorde allt för att komma ur den förhatliga snaran. Fy katten för koppel jamar jag!

Efter mitt ”försvinnande” på gården förra helgen beslutade matte att vi skulle testa sele. Jag protesterade så gott jag kunde men det var lönlöst och i lördags kom matte hem från Zoobutiken med den otäcka anordningen.
– Se så bra den passar till din gråvita päls. Du kommer att bli så stilig, sa hon.

Annons

Försök inte, tänkte jag. Smicker biter inte på oss gamla rävar.

Men matte är listig, det måste jag jama. Hon tog en näve torrisar i ena handen och selen i den andra och när jag kände de härliga dofterna blev jag distraherad. Jag tassade fram – och vips så satt jag i mattes knä med båda frambenen inträdda i selen. Morr och fräs så arg jag blev!

Ett litet knäpp och så satt den fast. Jag jamade högljutt och förolämpat.
– Oh, den är nog för trång, sa mormor som kommit till oss dels för att tassistera, dels för att få vara med om detta historiska ögonblick.
Av med selen igen, matte fingrade på spännena och sedan – mjau, jag skäms att injama det – men jag tassade i torrisfällan igen!

Läget var desperat. Men så fick jag en snilleblixt. Jag la mig ner och rullade runt. Vägrade ställa mig upp, vägrade tassa runt så länge selen satt på. Och till sist fick mina kära tvåbeningar ge sig.
– Klart han måste vänja sig. Han kan inte ha den ute på länge än, sa matte.
– Nej, han får träna lite då och då inomhus, sa mormor.

Så selen åkte av igen. Och jag kunde som vanligt tassa ut på gården i full frihet. Hurra och jubeljam!

Tävling hos Kattfamiljen
Våra vänner Kattfamiljen lottar ut ett möte med kattbeteenderådgivare Helena Johansson som hjälper katter och kattägare med deras kattproblem Tassa in HÄR om ni vill delta!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

34 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar