Annons
Annons

Jag vågade det stora tasset

I går var det premiär. Dagen D. Inte sedan Columbus for till Amerika, inte sedan Nansen intog Nordpolen har det tagits ett så stort tass.


När måsskräcken slår till är det skönt att tassa upp i mattes famn…

Annons

Jag var ute på gården! För första gången på flera månader!

Och hur gick det då? Mjaaam, inte så bra… I går kväll skrev jag så här på min Facebooksida:

Var ute i dag, första gången på flera månader. Och jag vet att matte blir besviken nu men det var ingen jättehit. Jag blir så osäker, känns inte som att gården är en säker miljö.

Det är måsarnas fel! Jag hade precis börjat uppsKATTa mina små rundor på gården. Kunde stanna ute i trekvart åt gången. Vågade mig ut från buskarnas trygghet…

Då förstörde måsarna allt. De fega typerna anföll i formation när jag satt där intet ont anande på gräsmattan.

Så nu får jag börja om från början igen. Några minuter i busken, sedan tassar jag snabbt till porten, hissen och tryggheten i hemmet.

– Känn ingen press, det får ta den tid det tar, säger matte.

Mina Facebookkompisar var idel stöttande ord och jam i går. Någon skrev: Men måste du gå ut då, lille Frasse? Nejdå, det måste jag inte, men matte tycker att jag i alla fall ska ge det en chans till. För när rädslan släpper tycker jag ju faktiskt att det är roligt därute. Det finns en hel del spinnande buskage. Träd och blommor. Djurliv… Och så fåglar då… Men alla är ju inte så stora och skräckinjagande som måsarna!


Mot hissen, den kära, som för mig upp till hemmet och tryggheten.

Så vi ska försöka några gånger till. Vill jag då fortfarande inte så slipper jag. Håll tassarna att jag kommer över min måsskräck!

Belöningen
Fick min belöning när särbon dök upp fullastad med kartonger från favoritkineskrogen. Biff med grönsaker, friterat fläsk med sötsur sås, kyckling med cashewnötter, räkor i stark sås… det är mat för en katt!  😀

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

30 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar