Annons
Annons

Jag utnyttjar min särbo hänsynslöst!

Gunilla_72_3879

Det är bara att erkänna: Jag utnyttjar min särbo hänsynslöst! Och bäst av allt: Han inte bara finner sig i det – han gillar det!

Så här är det: Särbon älskar att laga mat. Jag hatar det. Ägg och bacon på helgmorgnarna är ungefär så långt min matlagningskonst sträcker sig. Det är någon sorts fobi – ja, vi behöver inte gå närmare in på det nu…

Annons

Middag-biff_72_032

Eftersom särbon måste få sitt matlagningsbehov fyllt lagar han alltid mer mat än han behöver. Resterna skickas hem till mig, sonen och bonusdottern omsorgsfullt förpackade i plastpåsar.
Särbons belöning är tårfylld tacksamhet plus att han får utnyttja hela sin kulinariska kapacitet.

Detta är ett område där särbon och jag passar fantastiskt bra ihop. För inte nog med att han får min tillbedjan. Jag städar dessutom hans kök efter varje lördagsmiddag. Minutiöst går jag över alla ytor med trasan och särbon kan börja en ny matlagningsorgie i ett skinande blankt kök.

Thai-72_3421

Frasse missar tyvärr själva middagarna eftersom han aldrig orkar följa med hem till särbon. Men liksom matte njuter han av resterna  🙂

Bilderna ger ett smakprov 🙂 på min personlige huskocks otroliga kulinariska kunskaper: I lördags avnjöt vi en ljuvlig bit argentinsk biff serverad med ugnsstekt potatis och gorgonzolasås. I somras bjöd vi(alltså särbon!) Hunnebos krögarpar på thaimat – här kycklingwok med grönsaker – det var bara en av de fyra rätter som stod på bordet!
Och överst avnjuter jag en delikat wienerschnitzel med ugnsbakad potatis, kapris och ansjovis.

Särbon och jag är så rätt för varandra!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

3 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar