Annons
Annons

Jag reser ragg när jag hör ordet banta!

Inte nog med att man blev sjuk. Nu ska man banta också. Det härliga tallriksslickandet är ett minne blott. Suck…

Katt stjäl mat från mattes tallrik

Och jag är inte alls tjock, utan kraftig och välbyggd! Dessutom har jag grov benstomme. Troligen har jag lite anlag för att lägga på mig också. Alla tvåbeningar skyller ju på generna, varför skulle inte vi katter kunna göra det!

Annons

I alla fall – nu är det slut med den gamla härliga burkmaten, de välsmakande middagsresterna och den extra torristilldelningen. Inget fettbildande, inga mellanmål.Bara specialdietfoder från veterinären. Det är nästan för mycket för en gammal katt att ta.

Vad är nu detta för konstigheter *nosar misstänksamt*

Och för mycket för en matte med.
– Jag klarar inte detta, säger matte. Hur ska jag kunna hålla igen när du ser så ledsen och hungrig ut?

Tekniken att se ut som om jag är på väg att svälta ihjäl är mitt enda hopp om att komma bantningsfällan. Jag är väldigt bra på det om jag får jama det själv. Om jag dessutom sätter mig i rätt vinkel så kan jag till och med se smalare ut. Inte utmärglad, så skicklig är jag inte. Men lite tunnare och det räcker för att matte ska vackla.

Bantande katt vill inte ha dietfoder

Ska jag verkligen äta det här?

Hittills har hon dock lyckats stå emot. Men jag ger inte upp. Ska hårdträna framför spegeln och förfina mitt skådespeleri. Stackars Frasse, så hungrig och tärd, något i den stilen  🙂

Men det finns ett moln på min mathimmel. Vi ska på återbesök till vettisen i dag. Jag befarar att det kan sabotera allt det arbete jag lagt ner på matte-nedbrytande arbete den senaste tiden. För hos vettisarna blir jag vägd. Och deras vågar visar inga glädjesiffror som mattes.

Håll tassarna att jag har gått ner! Och att alla de otäcka bacillerna är borta!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

32 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar