Annons
Annons

Jag måste ta itu med mitt drickande!

Jag måste tydligen ta itu med mitt drickande. Det har visst blivit ett problem för omgivningen.
Men jag är faktiskt rätt trött på att ständigt höra matte och husse säga: Du dricker ju aldrig något! med det där förebrående tonfallet.

Annons

Så här är det matte och husse: Vi katter dricker visst! Men vi gör det diskret, utan att störa någon. Dessutom behöver man inte bälga i sig litervis med vätska varje dag som många människor gör. Matte släpar alltid runt på sitt vattenglas.Varför? Är hon verkligen törstig eller är det något nervöst, frågar jag mig.

Och så hänger de upp sig på att jag ratar min egen vattenskål och i stället slickar i mig några droppar från vattenkranen. Eller sticker nosen i mattes glas.

 – Inte för att det gör mig något Frasse, säger matte. Jag tål dina baciller. Men du har ju en vacker klarblå skål att dricka ur. Vad är det för fel på den?

Fel och fel… den är inte lika rolig!  Det är kul att doppa ner nosen i glaset och se mattes reaktion. Uppspärrade ögon, skratt och kommentarer. Alltid kul att vara i fokus, vara huvudperson!
Och det är som om vattnet luktar godare när man får det koncentrerat på en liten yta, eller vad säger ni, alla kattkompisar därute?

Så jag fortsätter nog att dricka på mitt sätt. Sparsamt och från noggrant utvalda källor. Men aldrig ur  toaletten, nej det verkar trist tycker jag. Och det är matte mycket tacksam för!

Ibland jobbar jag med tassarna, särskilt när glaset är litet och trångt. Som den här coola katten!

httpv://www.youtube.com/watch?v=C5KuG0gMMf8

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

6 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar