Annons
Annons

Jag har haft det bra på Hotell Mormor matte

Det var med darrande morrhår jag checkade in på Hotell Mormor den här gången. Matte skulle åka långt bort och jag och mormor skulle bli alldeles ensamma i stan. För både husse, särbon, Kim och Klara skulle ju också flyga iväg!

Annons

Katt njuter på balkong - som tjuren Ferdinand

Mormor var lika nervös som jag.
– Bara han inte jamar varenda natt. Och blir konstig med lådan, sa hon.
Matte svarade att hon trodde tiden skulle göra sitt, att de hemska minnena från sjukhusvistelsen skulle bli allt suddigare och mindre hotfulla efterhand. Jag höll god min och hög svansföring men inom mig var jag ärligt jamat lite orolig.

Kärlek mellan matte och katt

Välkommen hem, matte!

Men hurrjam så glad jag är att kunna meddela att min vistelse på Hotell Mormor blev precis så lugn, lycklig och njutningsfull som den brukade vara innan jag blev sjuk.

Matte och mormor skrev meddelanden till varandra på sina telefoner under hela veckan så matte visste att mormor och jag hade läget under kontroll. Så hon kunde koppla av ordentligt i sin solstol 🙂
– Var han glad åt sitt örngott? undrade matte när hon kom för att hämta mig och välkomstkramandet var över.
– Ja, tack vare det ville han ligga hos mig i sängen på natten för första gången i sitt liv, sa mormor.

Katt möter vid dörren och får klapp under hakan

Tänk att det har gått en hel vecka sen vi sågs…

Visst är det skönt när sängen luktar som den brukar. Bra idé att ta med ett örngott som jag redan sovit flera nätter på hemma. Det var en tjej som läser vår blogg som tipsade om det, och det tackar både matte och jag för!

Gråvit hankatt ligger och njuter på balkong

Mormors balkong har bra rullytor.

Mormor berättade att jag hade jamat en del de första nätterna. Och det stämmer. Men det TAR lite tid att ställa om sig. Jag har alltid jamat lite extra hos mormor, ända sedan jag var liten, vilket matte också påminde om.
Men sedan kom jag snabbt in i hotellrutinerna, softade på balkongen, låg i garderoben, i fåtöljen, i korgen (som jag också fått med hemifrån), åt mormors goda mat och hade det på det hela taget jamargott.

Med andra jam – en hellyckad semestervecka både för matte och mig. Men det är skönt att vara hemma bland de gamla kära sakerna igen!
– Och hos matte, säger matte uppfordrande.
Mjau, jag HAR saknat dig matte! Får ge henne några extra nosbuffar som bevis…

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

32 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar