Annons
Annons

Jag gjorde scendebut i särbons talkshow!

Påskens höjdpunkt var min scendebut i särbons talkshow. För vad är väl huvudrollen i en talkshowintervju och en finalplats i Körslaget mot att göra succé som sångerska i mogen ålder?

 

Annons

Och så här gick genombrottet till: I egenskap av krönikör som ofta skriver om Hunnebostrand och västkusten var min särbo Staffan Wictorin  huvudattraktion i en talkshow på mysiga restaurang Bella Gästis i torsdags.

Där skulle han bli intervjuad av Dan-Eric Mattsson, före detta bankman som jobbat nära den kände Hans Cavalli Björkman, numera kulturens förkämpe i Hunnebostrand med omnejd.

Kvällens stjärna...!

Inför en fullsatt loggia redogjorde särbon för sitt händelserika liv. Många av Dan-Erics frågor inleddes med orden ”Minns du…?” och på de flesta av dem svarade särbon att han inte hade något som helst minne av episoden.

Men med stöd av Dan-Eric lyckades han bland annat minnas när han försökte släcka en lägenhetsbrand med en bastkorg som vattenbehållare, sin tid som rocksångare (!)  i nerlagda tidningen Arbetets personalband samt oräkneliga mer eller mindre ”rumsrena” episoder från Hunnebo förstås 🙂

Särbon och Dan-Eric i pratartagen vid fönstret i Bella Gästis loggia.

Men nu till höjdpunkten… Som avslutning ville Dan-Eric att särbon skulle sjunga låten Bella Notte – Lady och Lufsens kärlekslåt – eftersom den var med i revyn Spaghetti som särbon en gång medverkade i. Men särbon vägrade sjunga ensam.
– Hjälp mig Gunilla, du sjunger ju i kör!
Så jag krånglade mig upp på den lilla scenen – utan att falla eller välta ner något! – och sjöng sedan med stadig stämma den fyndiga text som Dan-Eric knåpat ihop  – givetvis associerande till BELLA Gästis  🙂
Och efteråt – jag överdriver inte nu! – sa en person i publiken:
– Du sjöng ju riktigt bra!

httpv://www.youtube.com/watch?v=5WxDdz-Anls

Ni förstår att detta helt överglänser jubelropen till särbon och min käre körledare Gabriel Forss, som kom på en MYCKET hedrande andraplats i Körslaget efter Andreas Johnson 🙂
Fler bilder från talkshow-kvällen och påskfirandet i Hunnebo HÄR.

Men vi hann med en del annat också under vår hellyckade påsk på västkusten. Som promenader i vårvärmen tillsammans med övriga påskfirare:

Besök i Hunnebos fiskaffär där vi inhandlade  – inte piggvaren som Kjell stolt visar upp men däremot ljuvligt goda spättor:

Middag på Bella Gästis – pepparstek för mig, fiskgratäng för särbon, toast Skagen respektive fisksoppa till förrätt. Mums! 

En vidunderlig påskmiddag hos vår kompis Eva-Britt, särbons svampomelett och köttbullar, E-B:s Janssons och ägghalvor special och mycket mer. Läs särbons version av kvällen HÄR  🙂

Särbon, Eva, Eva-Britt och Soyla beredda att hugga in på läckerheterna.

Åldermannen Findus tassade ut i vårvädret:

Han var inte riktigt lika leksugen som grannen Grace   🙂

Men Frasse då, undrar ni nu. Ja, han får komma till jams i nästa inlägg. Det har varit lite knackigt på Hotell Mormor. Inget farligt, men nervösa besvär är inte roliga även om de inte orsakar fysiska skador…

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

17 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar