Annons
Annons

Jag gick segrande ur striden – tack vare husse!

Vilken otrolig tur! Precis när jag trodde att slaget var förlorat kom Ödet som en räddande ängel! I skepnad av en tvåbening som jag håller väldigt kär ♥

Gråvit katt som ligger i kökslåda

Men vi tar det från början:

I tisdags berättade jag här på bloggen att matte och jag hade vissa planer för vårt firande av den lediga 1 maj-dagen.

Annons

Matte ville att jag skulle tassa ut en sväng på gården. Jag var tveksam. MYCKET tveksam. Agiterade i stället ivrigt för att fira med en god måltid – eller två! – i stället.

Deppig katt som ligger i kökslåda

Till slut lyckades jag överjama matte på så sätt att hon gick med på att bara vara ute en pytteliten stund och sedan satsa på maten. Det var NÄSTAN en seger, men riktigt nöjd var jag inte…

Men till slut blev det som jag ville i alla fall!

Så här blev det: 1 maj grydde och solen gick upp. Vi åt frukost. Vilade lite. Solen fortsatte sin stadiga gång över himlen. Matte släpade fram den fruktansvärda snabeldraken. Vilade länge efter det. Vi åt middag. Vilade igen.

Katt som gömt sig i kökslåda

– Nej, nu MÅSTE vi gå ut, annars blir det aldrig av, sa matte och la boken åt sidan.

Och då… då öppnades vår ytterdörr – och in kliver HUSSE! Då visste jag att slaget var vunnet. Efter välkomstkramandet sattes husse genast i arbete med att fixa våra kökslådor som inte längre ville stanna kvar i sina fack. Givetvis var jag tvungen att tassistera honom i detta, så jag blev plötsligt MYCKET strängt upptagen, hihi… 🙂 Jag passade förstås också på att provligga lådorna medan de stod på golvet.

Sedan fick jag ytterligare en smaskig middag.

Och utetassandet då? Jo, det blev fullständigt bortglömt… 🙂

Ett mycket lyckat 1 maj-firande, måste jag jama! Är man bara uthållig och har tålamod så får man oftast som man vill till slut 🙂

Enzo besegrade sjukdomen!

Röd huskatt som sover
Se så gott Enzo har det när han blir kliad med sin vippa!

Måste också jama om den glada nyheten att vår kompis Enzo är MYCKET bättre! För ett par veckor sedan berättade vi om Enzo och alla de sjukdomar som vettisarna befarade att han hade, och hur oroliga vi alla var för honom.

Men efter massor av undersökningar kom man till slut fram till att han hade fått ett herpesvirus, något som också hade drabbat hans lillebror Alfons. Det är ju inte så kul, men dock inte livshotande, och Enzo har nu fått lämna sjukhuset. Lyckligt återförenad med familjen är han i full gång med att busa med lillebror Alfons och matte Maria och jama med alla kompisar via sin sida på facebook.

Vi är så glada att du mår bättre, Enzo! 😀

Nu önskar vi er alla en riktigt mysig helg och håller tassar och tummar att Den Riktiga Våren kommer till oss alla! 😀

LÄS OCKSÅ

(54)
(0)

17 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar