Annons
Annons

Jag fixade gårdsfesten mot alla odds…

För en tid sedan fick jag ett uppdrag som gjorde mig osäker och nervös. Varför bad de mig? Varför be en person som totalt saknar Micael Bindefeld-anlag, som är så långt från festfixare man kan bli?

– Ni vet att jag aldrig lagar mat. Och jag vet inget om festarrangemang. Jag gör det inte, sa jag bestämt.
Men mina kolleger i styrelsen för bostadsrättsföreningen gav sig inte. De ville att jag skulle hålla i gårdsfesten.
– Det är enkelt Gunilla! Du bara…

Annons

Efter tuffa förhandlingar enades vi om att jag skulle skicka ut inbjudan till alla i huset samt hålla reda på vilka som kom.
– Klarar du det? frågade Jesper oroligt.

Jag är glad att kunna säga att jag fixade det! Alla som anmälde sig blev vederbörligen noterade på listan. Och eftersom vår gårdsfest var ett kombinerat knyt- och kräftkalas var maten inga problem.

Alla tog med sig mat och dricka, Jesper gick till affären och inhandlade dukar, papptallrikar och annan nödvändig rekvisita, Linda och Maria trollade fram ljuvliga pajer ur sina ugnar.

Och jag då? Vad gjorde jag? Ja, jag ställde några stolar till rätta och torkade av ett bord. Fast egentligen var det Eivor som torkade mest, jag högg trasan för att få en bild där jag ser ut att göra NÅGON nytta  🙂
– Du missade ett område där, sa Eivor och pekade på en yta som fortfarande var dammtäckt. Men annars går det ju riktigt bra med torkandet!
Beröm, jo jag tackar! 😀

Hunden Bruno var vild av festyra och lät sig med nöd och näppe fångas av kameran 🙂

Palle höjer glaset 🙂

Simon var lite tveksam till kräftorna. Mamma Maria hejar på 🙂

Efter maten lirade Jesper, Oskar och Simon lite bandy.

Ett gäng  pigga typer trotsade mörkret och plockade fram kubbspelet.

Och när jag väl satt där i lördags kväll, med kräftor och ölglas och smarriga pajer och härligt bröd – och framför allt – mina mysiga grannar! – så tänkte jag som så många gånger förr: Varför ska du alltid vara så tråkig när folk börjar prata fest? Varför är din första impuls att smita och stanna i soffan med Frasse? Det är ju kul!

Härmed lovar jag högtidligt att skärpa mig! Nästa gång kanske jag till och med bakar en sockerkaka! Mina sockerkakor har minsann fått mer än ett lovord under årens lopp…  🙂

Fotnot: Eftersom bildtexterna inte vill som jag vill just nu skriver jag namnen på alla som sitter runt bordet på översta bilden här: Från vänster och runt: Jan, Björn, Jesper, Linda, Johnny, Palle, Maria, Oskar, Maria, Annette och Eivor.

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

28 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar