Annons
Annons

Jag firar semester i mormors garderob

Så var det dags att åka på semester. Matte till klipporna och jag till garderoben.
Matte envisas med att med jämna mellanrum resa till sitt ”andra hem”. Vet inte riktigt var det ligger men det finns visst en massa berg och sjöbodar där. Och hav  –  usch vatten, det är jag glad att jag slipper!

Annons

Lada_370_DSC00189

Själv har jag bokat in mig på Hotell Mormor, alltså hos mattes mamma. Skönt att inte tvingas tillbringa flera timmar i bil. Och den där buren – nej, det får vara!
Mormor bor bara några minuter bort och så har hon ett par jätteschyssta garderober som jag älskar att sova i.

Matte och mormor tjatar hela tiden om att jag ska vara mer på mormors fina balkong. Och det är trevligt, absolut. Lite fåglar man kan skrämma och så brukar det ligga en röd katt på balkongen nedanför. Vi talar aldrig med varandra, det gör inte vi katter om vi inte bor ihop, men han är kul att kolla på så där på håll.

Men jag stannar aldrig länge på balkongen. Kan inte riktigt koppla av där. Det är mycket skönare att slappa i en garderob! Mjukt och skönt med klädhögar och filtar. Litet och tryggt, precis som vi katter vill ha det!

Ibland ringer matte och kollar min garderobstid. Jag hoppas alltid att mormor ska ljuga för min skull. Men icke.
– Enda sättet att få ut honom är att öppna kylskåpet, klagar hon.
Men jag bryr mig inte, vi katter lyder inga order!
Jag trivs med mormor. Och med hennes garderober!

PS. Matte hälsar att det ”andra hemmet” ligger i Hunnebostrand i Bohuslän och att ni ska få regelbundna rapporter därifrån i nästa vecka!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

3 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar