Annons
Annons

Jag firar nyår på hotell – stackars matte!

Det är alltid vemodigt att ta farväl. Särskilt för den som blir lämnad ensam. När jag tänker på hur matte känner det när hon kommer hem från jobbet, öppnar dörren… och så sitter jag inte där och väntar på henne…

Annons

Det är så att hjärtat vill brista, suckjam….
– Visst, du tycker jättesynd om mig där du gottar dig på Hotell Mormor. Äter gott, slappar i garderober och fåtöljer. Åh, så sorgligt för dig, säger matte bittert.

Åjam, matte, nog kan jag förstå, jag som ligger och väntar på dig varenda dag när du är på jobbet!

Vi pratar ju i telefon varje dag förstås. Fast det är mest matte som pratar. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i långa telefonjam. Kanske är det för att jag är man, jag har hört att många män har svårt för de där timslånga telefonsamtalen som tjejer älskar.
– Så fördomsfull du är Frasse! säger matte.
Men sedan tvingas hon erkänna att hon alltid vill prata längre än jag. Och att särbon är ganska lik mig med sina korta, effektiva samtal.
– Synd att vi inte kan sms:a i stället. Kanske mormor kan hjälpa dig att tassa i väg några sms? funderar matte.

Varför har jag då checkat in på Hotell Mormor? Jam, dels ska matte och särbon åka till klipporna, alltså till Hunnebostrand. Dels nalkas ju nyårsafton med allt vad det innebär av obehagligt smällande. Och eftersom matte som vanligt låter sig bjudas på middag av särbon och hans villkor är att detta sker på hans Område, så reste jag till mormor lite i förväg. På det sättet slipper jag vara ensam på nyårsafton.

Jag tycker att det är kul att vara hos mormor igen, det var längesen sist 🙂 God mat, bra sängar, och en jamarsnäll hotellvärdinna – vad mer kan man begära?

Och vem vet, kanske jag träffar Yoda – flickan i trappan – igen… 🙂

Ett riktigt gott nytt år på er alla!

Vi avslutar med två riktiga nyårsklipp. Den sista filmen är kanske lite väl pratig men vi gillar den skarpt 😀

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

38 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar