Annons
Annons

Jag blev i hatten och matte fick fnatt

I helgen blev jag faktiskt i hatten – kolla själva på bilderna! Och matte fick rena fnattrycket. Jag såg fram emot en helg med matte och katt tassande runt i hemmets vrå, kanske med en liten tur på gården som höjdpunkt. Men icke.

Annons

Särbon var upptagen på annat håll och husse stannar kvar på sin skola i Furuboda tills terminen är slut – då kommer han hem över sommaren, hurrjam! – så matte och jag skulle rå oss själva.


Tack,  främmande tjej för att du plåtade matte med den tunga lasten utanför blomsteraffären bara blommor 🙂

Trodde jag… Men vid lunchtid i går pinglade det på dörren och in klev mormor, redo att hjälpa matte städa bort nästan hela vårt hem. Rensa i garderoberna, kallas det visst. Helt onödigt om ni frågar mig. Det är väl mysigt med gamla prylar och kattonger!


Det VAR lite trångt i garderoberna…

Om detta visste jag förstås inget, förrän matte och mormor började riva ut allt ur garderober och skåp. Var det inte nog med att matte shoppade sig fördärvad i lördags och suckade över hur tungt det var att släpa hem blomkrukor, små trädgårdsbord(!) och skor på cykel när inte chauffören/särbon var tillgänglig?

Men uppenbarligen hade hon krafter kvar.

– Jag är själv förvånad, Frasse. Jag som brukar bli trött av att tömma din låda och torka av i köket. Vad är det med mig?


Fågel på talgbollen i fönstret! Mycket mer spinnande än mattes reafynd…

Och mormor, som ju inte är purung, var lika energisk hon. Suckjam, dessa tvåbeningar, aldrig kan de lära sig av oss katter… Jag har jamat och jamat, att meningen med livet är att njuta, att finna själarnas gemenskap i soffor och sängar 🙂

Måttet rågades när matte i rena glädjen över sina nyvunna krafter, skojade till det och satte sin gamla solhatt på mitt huvud. Jag var måttligt road och bad till Skaparkatten att matte måtte bli sitt gamla trötta jag igen…

Det underliga energirycket varade det hela söndagen. Inte förrän på kvällen kröp matte upp i sängen och klappade på mitt örngott.

– Se så fint det blev, Frasse! Mer mysplats till dig i garderoberna också!

Äntligen kunde jag skönja NÅGON mening med denna förspillda dag. Men jag håller ändå tassarna att det dröjer länge tills matte drabbas av detta påfrestande tillstånd igen…

Till sist jamar jag hipp hipp hurrjam till Loreen, som vann Eurovision Song Contest! 😀

LÄS OCKSÅ

(36)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar