Annons
Annons

Inte välkommen på vårdcentralen

Jag var inte välkommen till vårdcentralen. Man tycker ju att när man för en enda gångs skull hör av sig skulle de – ja kanske inte jubla, men åtminstone låta en boka tid.

Men icke. När jag klagade min nöd över en förkylning som troligen gått upp i bihålorna, fick jag rådet att köpa kortisonnässpray och skölja näsan med koksalt.
– Så jag får alltså inte komma, sa jag. Ingen undersökning, ingen magisk penicillinkur…
– Nej, vi har en restriktiv inställning till att behandla med antibiotika, på grund av resistensrisken.
– Men jag har inte ätit penicillin på säkert tio år! Och inte varit hos er heller. Jag ringer ALDRIG, och nu när man för en gångs skull…
– Det har inte med saken att göra.

Annons

Tonen var kort och bestämd nu. Så jag tackade för visat intresse – mellan hostattackerna – och återgick till sängläge.
– Du sviker aldrig, sa jag till Frasse. Du tar tass om din matte i alla väder!
Frasse svarade inte. Han sov. Men han måste ju få ledigt ibland 🙂
– Du är här, och det är det som räknas, sa jag, tog en dos näsdroppar och beslöt mig för att göra Frasse sällskap i sömnens förlovade land.

Men sedan släpade jag mig till apoteket, köpte de där kortisonnäsdropparna, och, under över alla under; ett par dagar senare började jag känna mig lite bättre.
Det bär mig emot att ge vårdcentralen rätt, men min inneboende hederskänsla kräver det.

Så ok, ni hade rätt. Men jag tycker ändå att jag kunde fått komma! Så sällan som jag besvärar er. Och den KUNDE ju varit allvarligt!

Nu är jag tillbaka på jobbet. Frasse vilar ut efter sin långa period som sjukvårdare. Är såklart back igen, men ska försöka blogga så mycket jag hinner. Saknar den regelbundna kontakten med er alla!

Gilla vår sida på facebook!
Vi har skaffat en gilla-sida på facebook! Detta dels för att det är roligt och kan ge oss ännu fler vänner, och dels för att ha en ”back up” på alla våra nästan ettusen (1 000) kompisar om något skulle hända med Frasses vanliga profilsida.Vi vill ju inte förlora alla våra vänner! Så ni som har facebookkonton, snälla, tassa in och gilla oss! Sidan heter Katten Frasse och hans matte – klicka på länken så kommer ni direkt dit.

Som bild har vi valt den som ligger överst i inlägget, fast lite beskuren. Intrycket blir lite ”coolare” än på våra vanliga profiler 🙂 Frågan är nu: Kan vi leva upp till denna coola image? Svar: Inte en chans. Men vad gör det, vi har den så länge vi känner för den 🙂

Wilma har tassat över bron
Till sist, en sorglig nyhet. Vår vän Wilma, medlem av teamet ”Alice, Wilma, Mårrgan och Bosse” har tassat över regnbågsbron. Det blir ett stort tomrum för familjen. Vi tänker på er i er sorg, kära vänner! Det är Wilma till höger på bilden ovan, till vänster ser vi Alice. Vi har lånat bilden av Wikki, hoppas det är ok, Wikki! Klicka på länken så kommer ni till Wikkis inlägg om Wilma.

Vi hörs igen så fort vi hinner! 😀

LÄS OCKSÅ

(63)
(0)

32 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar