Annons
Annons

Inte fint skriva om katter enligt Expressen

Slog upp Expressen och insåg att min karriär har gått i stöpet. Rubrik: Vi vill synas – inte skriva om katter. Detta apropå grabbväldet i media.

Så vi är inte fina nog... morr...

När tjejerna får jobb på tidning, radio eller tv så får de alltför ofta nöja sig med att vara ett dekorativt och betydelselöst inslag, menar Expressenkrönikören Malin Roos. Och det har hon säkert rätt i. Det är bara det att… tja, de exempel hon lyfter fram för att underbygga sin teori är lite sårande, både för Frasse och mig.
Vi vill inte skriva notiser om bortsprungna katter, skriver Malin argt. Och vad är det för fel på det? undrar jag. Här har vi en hel samhällsgrupp av hemlösa, vilsegångna varelser som alltför få bryr sig om. De behöver vårt engagemang! Och den som inte inser det behöver bara läsa Kattsons blogg för att förstå!

Annons

Frasse är också bitter och morrar om att katter minsann också har ett värde och att Malin själv skulle prova på att vara bortsprungen ett tag.

Och karriär… jag vet inte jag… Om karriär är att leda debatter i tv så är jag inte intresserad. Förutsägbar pajkastning är inte min grej. Inte heller har jag lust att resa till farliga platser för att rapportera nyheter. Det kan ju vara farligt!!

Men inte nog med detta – Malin krossar också mina sångardrömmar. ”Vi vill inte stå i kören på Skansen ­-  goddammit ­- ­­ vi vill LEDA Allsången” skriver hon.
Då skulle jag alltså putta ner vår erkänt skicklige körledare Gabriel Forss från altaret och själv träda in som körens dirigent? Ack, vilket muller det skulle bli i församlingen  🙂

Skämt åsido har mina kolleger och jag skrattat gott och hjärtligt åt min tydligen totalt misslyckade karriär.
Konstigt att både Frasse och jag är så nöjda med den 🙂

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

26 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar