Annons
Annons

Inget firande och inga klappar – men det blir en God jul ändå!

Det blir inget firande för oss på julafton. Matte, husse och jag kommer att sitta ensamma och titta på Kalle Anka. Inga klappar, ingen julmat.

Söt gråvit katt i tomteluva
God jul på er alla, kära vänner!

Låter det dystert? Inte alls! För vi kommer att fira jul på juldagen i stället! 😀 Då blir det som vanligt ett dignande julbord, en av allt matlagande fullständigt utslagen särbo, en matte som lyckligt delar ut klappar från det enorma berget av paket, en mormor som säger ”Oh, vad det tar tid att dela ut alla klappar”, och en liten dam vid namn Klara som far runt som en duracelltomte i särbons lägenhet.

Annons

Julflytten har sin orsak i att särbon ska åka upp till sin mamma i Småland på julafton. Hon har nu uppnått den åldern när hon tycker att det är lite för ansträngande att resa bort, så därför fördelar särbon sina julgracer på detta rättvisa sätt 🙂

Bästa julklappstipset
Så måste jag jama om för er att jag har kommit på en helt ny typ av julklapp! En som passar oss bortskämda i-landskatter perfekt.

Katt med julpynt - tomte, lykta
Jag har ju redan allt en katt kan önska sig…

Det hela började med att jag skulle tassa ner en önskelista, och som vanligt satt och brottades med den svåra frågan: Vad ger man till en katt som har allt? Grubblade mig fördärvad, rev mig pälslös på huvudet…  Men så kom jag på det!

Så här är det: Jag kan inte önska mig

1. Klösträd.
2. Muslingar och andra prylar.
3. Batteridrivna leksaker, typ Fling-ama-String.
4. Handduk att gömma torrisar i.
5. Lådor, korgar och kattonger.

För allt det där har jag ju redan! Och eftersom till exempel klösträdet bara används när matte lägger torrisar på det, vore det ju jamardumt att köpa ytterligare installationer i den stilen.

Lösningen kom till mig i form av dikt – det bor en liten wanna be-poet i mig  🙂

Julklapps-skatten
Jag tänkte en önskelista göra
men nu ska ni få höra
Plötsligt kom jag på
Jag har ju allt en katt kan få
Så därför tycker jag att
Vi ska införa en julklapps-skatt
Och ge minst en av våra klappar till en hemlös katt!

Visst är det en bra idé! Alla katter som har det gott ställt betalar en julklapps-skatt som går till mindre lyckligt lottade katter. Bör införas omgående, tycker jag. Då blir det verkligen en GOD jul!

Enklaste sättet att betala sin skatt är att skänka en slant till ett katthem!

Vi avslutar med en underbar liten julfilm som vi fått av våra kära vänner Maurice, Kajsa och matte Lillie på den mysiga bloggen Lillies lya. Klicka på länken, titta och njut!

En magisk kväll…

Kära vänner – ur djupet av våra hjärtan önskar vi er alla en riktigt GOD JUL!

Tassnot: Än finns det tid att delta i vår tävling Gissa julklappen 🙂 Vinnarna dras inte förrän efter jul!

LÄS OCKSÅ

(57)
(0)

29 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar