Annons
Annons

Inför Kattens dag – tänkvärd film om övergivna djur

Det högg till i våra hjärtan när vi såg den här filmen. Först blev vi lite förvånade, för avsändaren var kattmatstillverkaren Mjau, men filmen handlar om små hundvalpar.

Två katter sitter tillsammans

Men när vi kom till det avslutande budskapet förstod vi precis den fina poängen. För precis som det står – ingen skulle ju sätta ut små hundvalpar i en låda i skogen och bara lämna dem där. (Fast visst kan hundar också fara illa, och vi känner med dem också ♥) Men folk dumpar och överger sina katter var och varannan dag!

Annons

En mycket tänkvärd film, som Mjau skickar ut inför Kattens dag, nu på söndag.

I samband med Kattens dag drar Mjau i gång informationskampanjen #förvarendakatt. Målsättningen är att fler katter ska kastreras och id-märkas, och att färre katter ska överges.

Startskottet för kampanjen är fyra informationsfilmer, där den ni ser här är den första.

Det finns i dag cirka 100 000 hemlösa katter i Sverige, skriver Mjau i sitt pressmeddelande. Av landets totalt 1,3 miljoner katter saknar över en halv miljon id-märkning och 300 000 är inte kastrerade. Katters värde måste öka i samhället, det kan inte vara accepterat att ha sommarkatt eller att överge kattungar i det fria, skriver Mjau.

Vi fick oss en tankeställare när vi såg filmen, och vi hoppas att många fler också får det. Sprid den gärna, för det är ju egentligen inte vi kattälskare som mest är i behov av att se den utan de obegripligt likgiltiga och hårdhjärtade människor som utan att blinka överger sina små katter…

Här får ni mer information om hemlösa katter.

Vi hoppas att Mjau liksom vi andra även ger ett bidrag till katthem och andra organisationer som hjälper nödställda katter.

Läs också vår vän Kattsons fantastiska inlägg i detta ämne!

Nu önskar vi er alla en riktigt fin och mysig Kattens dag- och första advent-helg! Tänd ett ljus för alla hemlösa katter, och pussa lite extra på varandra, alla hussar, mattar, katter och hundar – tänk, så tacksamma vi ska vara över att vi har varandra! ♥

LÄS OCKSÅ

(31)
(0)

8 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar